Čertovský mls

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřové maso na nudličky, nejlépe nasoleného od včerejška
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      stroužek česnek
    • 4
      ks párky
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso, párky na kolečka, česnek, kečup a koření. Podlijeme a dusíme, až je maso měkké. Potom trošku zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme.
2
Podáváme s pečivem nebo s hranolky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Isand
    Isand |

    29. 2. 2008 16:42

    přidala jsem ještě lžíci pikantní hořčice, pórek a zelenou papriku. Je to dobré i k bramboráku.

  • Lucie Harcová
    Lucie Harcová |

    6. 11. 2006 08:06

    Den předem solím i kuře, pokud ho peču v celku a nikdy mi šťáva z kuřete nevytekla, totéž se týká i vepřového nebo hovězího masa, pokud nechci jinak kořenit a jen solím, zakápnu maso jemně olivovým olejem a je vždy křehké a šťavnaté.

  • eviku
    eviku |

    4. 11. 2006 22:22

    Souhlasím s Hankou, mám stejnou zkušenost. Něco jiného je zelenina, ta po osolení pouští vodu.

  • Hanka
    Hanka |

    3. 11. 2006 10:10

    Neřekla bych, když si vyndám maso z mrazáku a dám si ho do ledeničky povolit, tak je pod ním loužička šťávy. Když ho po povolení naklepu a osolím, tak žádná loužička není, šťáva se drží v mase.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    3. 11. 2006 10:05

    Pokud vím, tak se maso sice nakládá dopředu, ale nedoporučuje se solit den předem, protože sůl z něj vytáhne všechnu šťávu.