Palačinkové těsto uděláme smícháním všech surovin a upečeme. Na každou palačinku stačí jen potřít pánev tukem. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme... více o Palačinky s brokolicovou náplní
Zpracujeme si vláčné těsto, které necháme odpočinout. Připravíme si náplň: na oleji osmahneme maso, posolíme, popepříme, přidáme česnek a čerstvou... více o Plněné taštičky s masem a smetanovou omáčkou
Pohanku uvaříme dle návodu. Pekáček vymažeme máslem, dáme vrstvu uvařené pohanky, na ní naklademe ovoce, pocukrujeme, posypeme skořicí a polijeme... více o Sladký pohankový "Varmuža"
Pohanku zalejeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Kroupy uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme předem namočené houby,... více o Pohankový kuba
Zelí nakrouháme, vložíme do pekáčku, posolíme, popepříme a přidáme olej, promícháme a dáme péct do trouby a pečeme, dokud zelí nezhnědne (pozor -... více o Levná večeře
Otevřeme anasový kompot a ovoce procedíme. Šťávu z kompotu odměříme a pokud jí je méně než 200 ml, doplníme vodou. Vlijeme do pekárničky, přidáme sůl,... více o Ananasová bábovka v pekárně
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední.... více o Kváskový chléb
Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do... více o Kvásek jako od pekaře
Lasaně vaříme cca 3 minuty. Do zapékací misky vložíme vrstvu lasaní, na ně cottage, žampion, osolit, další vrstva. Navrch omáčka - zesklovatíme... více o Lasaně se sýrem cottage
Do mísy dáme fazole bez nálevu, cibuli, salám a okurky na kostičky, přidáme tatarku, kterou můžeme nahradit jogurtem, hořčici a okořeníme. Vše... více o Fazolový salát V.
Mouku nasypte na vál a posolte. Do důlku dejte změklé máslo pokrájené na malé kousky. Ocet přidejte do vody, postupně přilévejte k mouce a vypracujte... více o Křehké rohlíčky z rychlého listového těsta
Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek... více o Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"
Ušleháme těsto, má být husté asi jako ještě teplý pudink. Jsou to vynikající a jednoduché palačinky.... více o Palačinky Hana a Hana
Kvasnice rozetřete s cukrem v zadělávací míse a poté smíchejte s 3/8 l vlažné vody. Mouku smíchejte s kmínem a solí postupně přidávejte kvasnice a... více o Domácí chlebové placky
Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a šťávu z nich... více o Bramborový chléb II.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme ovoce. Knedlíky vložíme do... více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný), opepříme, přidáme bazalku,... více o Gnocchi se špenátem a nivou
Nejdříve vlijeme do pekárny na chleba všechny tekuté suroviny, přidáme sůl, cukr, mouku, krupici, do které nasypeme droždí. Zvolíme velikost jedna a... více o Italský bílý chléb
Všechny suroviny dáme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na Základní program (Basic).... více o Kmínový chléb
Suroviny vložíme do pekárny chleba v uvedeném pořadí tak, aby se droždí nedotýkalo tekuté části. Zapneme program PŘÍPRAVA TĚSTA. Po ukončení programu... více o Francouzské bagety
Maso pokrájet na kostky a dát do kastrolu a míchat a smažit prudce, až chytne tmavou kůru (trvá to chvíli snad 15-20 minut) jako kaštan. Nedávat olej,... více o Rizoto extra
Smetanu, mouku, vejce a sýr dohladka vymícháme. Přidáme na malé kostičky nakrájený salám. Dosolíme. Na oleji upečeme placky. Podáváme se zeleninovým... více o Smetanové placky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou a mákem, špetkou soli na těsto. Mokrýma rukama vytvarujeme koule s průměrem... více o Makové knedlíky
Zatímco vaříme těstoviny, osmahneme na pánvi kuřecí maso. Když je maso propečené, přidáme rozmarýn, parmezán a čerstvě umletý černý pepř. V jiné... více o Těstoviny Philly
Všechny suché ingredience smícháme s pivem. Když máme hotové těsto, dáme do vhodného vymaštěného pekáčku. Přesto přelijeme rozpuštěné máslo. Troubu... více o Pivní chléb
Nabereme 3/4 čajového hrnku pšenice, promyjeme a necháme namočené přes noc. Druhý den uvaříme doměkka a smícháme dle chuti třeba s okurkou, rajčetem,... více o Pšenice se zeleninou
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí (mimo oliv) tak, aby se droždí nedotýkalo tekuté části. Nastavíme velikost 1, program SPRINT (pekárna... více o Pizza chléb
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku - asi za 20 minut by měla být měkká. Mezitím si na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájený... více o Penízkovký guláš
Špenát povaříme ve slané vodě, a necháme pořádně okapat v cedníku a vymačkáme z něj všechnu vodu. Pak ho dáme do misky a přidáme ricottu (nebo měkký... více o Lasagne se špenátem a ricottou
V osolené vodě uvaříme brambory, slijeme a rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci uvaříme kapustu, dokud nevypadá "povadle". Scedíme a přidáme do kaše.... více o Bramborové koláčky
Náplň dle fantazie, např: sezamová, lněná, slunečnicová semínka, sůl, kmín, mák, sůl, kečup, salza, sýr. Z 1/8 teplého mléka, cukru a droždí uděláme... více o Žabí tlamičky (pečivo)
Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být), směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 1 hod. rozležet. Poté grilujeme... více o Grilovaný hermelín
Tvarůžky nasekáme na malé kousíčky, přidáme nadrobno nakrájený pórek a vmícháme vejce. Touto směsí potřeme listové těsto, které jsme vyváleli na... více o Tvarůžkový závin II.
Na 2 hodiny necháme čočku ve vodě. Osmažíme na másle a oleji cibuli, česnek a kari. Vmícháme čočku a podléváme vodou z čočky - 2 hrnky - ochutíme... více o Čočka na víně
Peče se 5 hodin na program celozrnná mouka (v pekárně Panasonic nastavime whole wheat a velikost chleba L).... více o Chléb 100% celozrnný
Brambory, celer, cibule a oloupaná vejce na kostičky, osolit, ochutit citronovou šťávou a promíchat s majonézou. Možno ozdobit nakrájeným vejcem a... více o Vaječný salát s celerem
Do mísy nasypeme hrachor, přelijeme vodou a necháme přes noc namáčet. Druhý den oloupeme cibuli a česnek a nahrubo nasekáme. Omyjeme petrželku,... více o Falafel
Citrón omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou na brambory oloupeme tenkou vrstvičku kůry a nakrájíme ji na velmi tenké proužky. Z citrónu vymačkáme... více o Avokádový krém s citrónem
Z přísad zaděláme těsto, rozválíme a potřeme nivou. Stočíme jako roládu a nakrájíme, poklademe na vymazaný plech a dáváme dále od sebe. Pečeme do... více o Slané pečivo
Těsto: všechny suroviny kromě mouky smícháme v kastrolu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nezkaramelizuje (změní barvu na světle hnědou a... více o Meďáky II.
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, zlehka přimícháme oříšky, mléko, mouku s práškem do pečiva, nakonec zamícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme do... více o Beránek ořechový
Špenát připravíte obvyklým způsobem, ať už mražený nebo čerstvý. Tak jak jste zvyklí a jak ho máte rádi. Rohlíky rozkrojte podélně na půlky, které... více o Špenátové překvapení
Brambory tence oloupeme a nakrájíme na hranolky, asi tak 2 cm široké. Dáme do pekáčku či jiné zapékací mísy a polijeme olejem (zhruba 15 ml). Posypeme... více o Chutné hranolky ze sladkých brambor
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo smetanou a okořeníme. Dávám... více o Těstovinový salát s tuňákem III.
Rozpálíme olivový olej na pánvi a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a papriku, smažíme tak 8 minut, během smažení dobře promícháme. Přidáme 3... více o Menemen
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když... více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Nejprve připravíme karamel, který použijeme k vytření nádoby pro Flan. Asi 3 lžíce cukru (krystalový) smícháme se lžičkou vody a zvolna zahříváme.... více o Flan
Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřeji máslo, vložím nastrouhanou mrkev, hrášek - jak kdo má rád, na množství nezáleží. Osolím,... více o Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na růžičky rozebranou, povařenou brokolici, zakapeme sojovkou, osolíme, opepříme, přidáme vegetu a poklademe plátky... více o Brokolice se sýrem
Z rýže, vloček a mléka uvaříme hustou kaši. Máslo, cukr, vanilkové cukry a žloutky ušleháme do pěny, z bílků ušleháme sníh. Do vychladlé kaše... více o Rýžový nákyp s ovesnými vločkami