Rýžový nákyp s ovesnými vločkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g rýže
    • 100
      g ovesné vločky
    • 1
      l mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z rýže, vloček a mléka uvaříme hustou kaši. Máslo, cukr, vanilkové cukry a žloutky ušleháme do pěny, z bílků ušleháme sníh.
2
Do vychladlé kaše zamícháme máslovou hmotu a sníh. Přendáme do zapékací mísy a pečeme v trobě zhruba 30 minut asi na 150 °C.
3
Podáváme s kompotem, popř. ještě před upečením můžeme do hmoty zamíchat na kousky nakrájené libovolné ovoce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dominia
    dominia |

    4. 5. 2012 19:20

    Ivana S. Velice dobré, napadlo mně přidat ještě hrozinky a zkusila jsem zavařené višně v rumu, ještě je to horké a už je toho jen půl, obávám se, že uležet se nestihne.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    2. 10. 2009 18:37

    S půlkami švestek a kousky jablek moc dobré!

  • Kristyna Novotna
    Kristyna Novotna |

    5. 4. 2008 12:31

    Recept je vyborny. Kdyz jsem to jedna prvni den, zdalo se mi, ze je tam opravdu moc cukru. Ale druhy den se mi to zdalo akorat a lepsi. Doporucuji nechat ulezet

  • Hanka
    Hanka |

    9. 1. 2008 22:27

    Já jsem také dělávala rýžovo-ovesný nákyp. Manžel ho miloval. Do směsi jsem zapékala předem uvařené oloupané mandle, kompotové švestky a sušené švestky. Nebo sušené a kompotové merunky. Je to pak sváteční. A přidat jdou též vařené jáhly.

  • Pavla
    Pavla |

    27. 12. 2006 23:27

    dekuji za recept,uz jsem ho delala a byl skvely,zitra budu delat zase,ale tentokrat dam mene cukru,pro nas byl dost sladky.