Menemen

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpálíme olivový olej na pánvi a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a papriku, smažíme tak 8 minut, během smažení dobře promícháme. Přidáme 3 oloupaná a nakrájená rajčata a vaříme ještě tak 5 minut. Rozšleháme vejce a přidáme k zelenině. Přimícháme a dál vaříme, dokud mix nezačne být jakoby krémovitý.
2
**Tip: **pro snadnější oloupání rajčat, dejte je do vařící vody na 8 sekund a pak je dejte do studené vody. Slupka lze oloupat snadněji.
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Olivový olej Rajčata Vejce

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    19. 1. 2008 18:07

    no tak ja bych se podelila o recept meho pritele,ktery je turek,a tohle jidlo delava k snidani.nakrajene turecke pepriky (velmi uzke zelene papriky) nakrajene na mudlicky osmahne na masle,prida nasekana oloupana rajcata,prohreje,a pak zalije rozslehanym vejcem,maximalne tremi.okoreni bazalkou,tymianem a spetickou chili,soli.Nemicha,jen rychle promichne aby se suroviny spojili,a necha prohrivat,dokud vejce nejsou hotova,a podava ,konzistence s lecem nema nic spolecneho,je to spis omeleta.

  • Olena Calderón de Kalout
    Olena Calderón de Kalout |

    17. 1. 2008 16:45

    Skoro uz zapomela cesky, protoze byla v Praze v roce 1968, ale ja chutnala hodne ceske jidlo, hlavne vepro-knedlo-zeli, pro me to bylo nejlepsi jidlo v zivote, taky to leco, a diki moc protoze zapomela recept a dneska to budu prepravit. Diky

  • Anonym
    Anonym |

    24. 12. 2006 13:43

    mnam

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    16. 4. 2006 19:30

    Vidite, tak nakonec treba v Turecku ani nevedi, ze vari ceske Leco:o]

  • D K
    D K |

    13. 4. 2006 16:12

    Musím se taky přidat k obhájcům leča. U nás se dělá taky tak.

  • luckymili
    luckymili |

    13. 4. 2006 15:58

    I na Moravě se takto dělá lečo s vajíčkem.

  • slovenka
    slovenka |

    13. 4. 2006 15:22

    ano, je to lečo. u nás to takto robí skoro každý.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    13. 4. 2006 14:50

    Nevim, ja osobne jsem leco s vejci v zivote nejedla, tudiz si spojitost mezi temito recepty nedokazu predstavit.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 4. 2006 14:16

    Já tak lečo prostě dělám.Jen je fakt,že na to množství paprik a rajčat bych dala tak 5 vajec.Ale jinak je můj postup úplně stejný.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    13. 4. 2006 13:53

    Tento recept jsem prevzala z Turecke kuchyne, kde to tak nazyvaji. V prekladu v podstate znamenaji michana vejce. Je to jedno z jejich popularnich jidel, prevazne k snidani. Nechapu ale, kde pani Zdena vzala to, ze je to leco. Je v tom opravdu velke mnozstvi vajec, tudiz to opravdu vypada jako michana vejce, s lecem to nema vubec nic spolecneho. V Turecku se to vetsinou podava na topince.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 4. 2006 13:07

    My tomu říkáme lečo.

  • Marsí
    Marsí |

    13. 4. 2006 12:48

    MIchaelo...ty názvy vašich pokrmů zní jako zaklínadla..to se fakt tak jmenuje?...:o)))..je to jak z kuchyně Harryho Pottera....

Poslední navštívené:

Abecední seznam: