Ananasová bábovka v pekárně

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      plechovka ananasový kompot
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Otevřeme anasový kompot a ovoce procedíme. Šťávu z kompotu odměříme a pokud jí je méně než 200 ml, doplníme vodou. Vlijeme do pekárničky, přidáme sůl, cukr, vanilkový cukr, olej, vejce, pak polohrubou mouku a nakonec prášek do pečiva. Zapneme program DORT (pekárna ETA). Při zaznění zvukového signálu vložíme do těsta okapaný ananas. Necháme program doběhnout. Na konci pečení zabodneme do těsta špejli, pokud je suchá, můžeme pečení ukončit. Je ale možné, že bude nutné ještě chvilku péct na program PEČENÍ. V tom případě si nastavíme na minutkách požadovanou dobu pečení, abychom bábovku nespálili.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Borufka0711
    Borufka0711 |

    7. 10. 2014 20:37

    Dala jsem višně místo ananasu,přidala kakao,pekla v Etě,program dort,čas 2hod a super :-) 8-)

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    12. 4. 2013 20:54

    Dobrá, možná bych zkusila přidat i kousky čokolády nebo jak už někdo psal polít čoko polevou. Bála jsem se pečení buchty v pekárně, ale bylo to v pohodě :-)

  • Adušinka
    Adušinka |

    7. 1. 2011 21:14

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adéla Mejzlíková
    Adéla Mejzlíková |

    26. 6. 2010 20:01

    Vypadá to velice lákavě, moc ráda to vyzkouším. Chci se jen zeptat, přibližně v jaké době se přidávají ty kousky ananasu? Vydá pro to signál každá pekárna?Děkuji

  • Kristýna Chlebková
    Kristýna Chlebková |

    17. 3. 2010 07:58

    Zkoušela jsem upéct, a je moooc dobrá. Po pečení na program dort byl vevnitře ještě trochu neupečený, tak jsem přidala 10 minut pečení a OK. Děkuji za dobrý tip.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    18. 11. 2009 15:11

    Emílie, čekáme, zatím marně, na Vaši omluvu, když se tak vehementně oháníte slušností.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    16. 11. 2009 09:28

    Emílie, když se podíváte na první kometář zde, vidíte, že bábovka tu byla už v červnu 2006, kdežto maminka Lenka ji má na svých stránkách až od prosince téhož roku. Než někoho obviníte, zjistěte si fakta :-//

  • Emílie Silovská
    Emílie Silovská |

    15. 11. 2009 22:28

    JE MOC SMUTNÉ, ŽE ABIES ALMA TENTO RECEPT PŘEKOPÍROVALA ZE STRÁNKY MAMINČINÝCH RECEPTŮ....TROCHU SLUŠNOSTI BY JENOM PROSPĚLO

  • Renata Havlova
    Renata Havlova |

    19. 10. 2008 12:40

    Vyzkoušela jsem a dávám za jedna. mám pekárnu teprve 5 dní a byla to první sladká buchta, kterou jsem zkoušela. Mám ETA Harmony, pekla jsem na Dort, světlá barva a akorát se upekla jak skončil program. Jen jsem ji pak vylepšila čokoládovou polevou. Doporučuji vyzkoušet.

  • Gábina H
    Gábina H |

    1. 10. 2008 12:32

    Mám stejnou pekárnu, ale zatím jsem pekla jen chleby a zadělávala kynuté těsto.

  • René Vodičková
    René Vodičková |

    1. 10. 2008 12:02

    Koupila jsem si pekárnu Moulinex bagette, ale tamprogram dort není, použila jsem program koláč,ale nevím bábovka mi připadá nějak sražená. Má někdro s touto pekárnou zkušenosti? Dík za rady

  • Edita Obrdlíková
    Edita Obrdlíková |

    13. 9. 2008 16:24

    pardon, to mělo být k jinému receptu....

  • Edita Obrdlíková
    Edita Obrdlíková |

    13. 9. 2008 16:24

    Aspoň můj přítel už nebude mít "absťáky" z nedostatku smetanových omáček :-D

  • Jaroslava Caler
    Jaroslava Caler |

    10. 9. 2008 00:05

    Mirka asi pojedla trochu vtipne kase, ale jak je plechovka velka nerika....Oldrichu, diky za tip!

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    9. 9. 2008 23:51

    Podle těch 200ml bych to odhadoval na konzervu o objemu 600ml, ale zdá se mi to moc, tak oparně... i když takový ananasový knedlík má taky něco do sebe a asi byste byla první...

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    9. 9. 2008 22:53

    pro Jaroslavu Caler: ananasovým kompotem je myšlena plechovka obsahující kousky ananasu ve sladkém nálevu.

  • Jaroslava Caler
    Jaroslava Caler |

    9. 9. 2008 20:39

    prosim vas, muzete mi nekdo rict co znamena 1 ananasovy kompot? ziju na Aljasce a nevim.....dekuji moc!

  • petra kubrychtova
    petra kubrychtova |

    20. 8. 2008 14:53

    tak jsem vyzkoušela tento recept ale bohužel ne v pekárně mám pekárnu Alaska a tam program dort není.takže jsem ji pekla jako klasickou bábovku a ananas tam dala až po zamíchání těsta s moukou a bílky. mám velkou formu litinovou a upekla se skvěle.děkuji za recept a dávám 1

  • Pavel Vališ
    Pavel Vališ |

    20. 7. 2008 17:35

    Neměl jsem ananas, tak jsem zkusil kompotované broskve a bábovka byla moc dobrá. Jen byla trošku hutnější. Ale i přesto byla manželka nadšená ;-)

  • misa h.
    misa h. |

    10. 3. 2008 08:18

    Bábovka skvělá chuťově, ale příště ji budu dělat klasicky - NE v pekárně

  • Danuna Pardubice
    Danuna Pardubice |

    2. 3. 2008 16:06

    skvělá,výborná a dobrá všem doporučuji

  • Jana
    Jana |

    27. 1. 2008 12:44

    Pre Jarku O.: Ďakujem za rýchlu odpoveď,už aj frčím piecť.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    26. 1. 2008 18:15

    Program DORT trvá celkem 2:00 hod. Z toho je 3,5 min pomalé míchání, 12,5 + 8 min šlehání a topení, 80 min pečení a 16 min uležení ( moučník tzv. "dojde" při vypnutém pečení). Pokud máte u pekárny nějaký program, při kterém se peče těsto, aniž by předtím kynulo, bude to nejspíš ono.

  • Jana
    Jana |

    25. 1. 2008 18:43

    Chcela by som vedieť,aký je to program "TORTA",mám pekáreň Moulinex a tento program tam nie je.Ide o MÚČNIK alebo SLADKÝ CHLIEB...?Napíšte mi,prípadne,koľko asi trvá pečenie,aby som si našla podobný program.Recepty z tejto stránky čerpám od Vianoc neustále a som nadšená.S kolegyňou sa predbiehame,ktorá napečie lepšiu pochúťku.Teším sa na odpoveď a ďakujem.

  • Miriam
    Miriam |

    21. 1. 2008 16:57

    Bábovka je opravdu velice dobrá. dávala jsem broskve a podruhé jahody. S rumem souhlasím.

  • Marta Nejezchlebová
    Marta Nejezchlebová |

    14. 1. 2008 18:25

    Zdravím všechny tak jsem zkusila ve své nové pekárně ananasouvou bábovku .Je vážně skvělá.

  • radka
    radka |

    4. 1. 2008 16:13

    pekárna je domácí pekárna na chleba. podívej na např. www.domaci-pekarny.unas.cz

  • Božen Němec
    Božen Němec |

    28. 11. 2007 22:05

    děvčata, všechno dobré, ale zkusil jsem ji s trochou rumu :)) a to pak byl teprv mazec :)))

  • Mirka Vašulková
    Mirka Vašulková |

    29. 10. 2007 09:24

    TAk sem zkoušela tuto bábovku udělat.Akorát místo ananasu sem dala kompotované meruňky.BYla dobrá příště tam dám o trochu víc cukru.

  • Radka Winklerova
    Radka Winklerova |

    29. 4. 2007 14:01

    Bábovka je velice dobrá,myslím že než to dopíši už bude asi pryč.Mńam Mńam.Všem mohu doporučit .Tak už běžte péct. :-)

  • Šarka Liptáková
    Šarka Liptáková |

    23. 4. 2007 17:44

    Bábovka moc dobrá souhlasím stou trestí a více cukru . Nevadí když nemate program na dort já použila hnětěnia samotné pečení pruběžně kontrolovat na špejli

  • Jana Peková
    Jana Peková |

    29. 3. 2007 18:16

    Dobrá - 1 - Příště přidám ještě hrozinky a nasekané oříšky.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 3. 2007 15:56

    Ester, neee! Základní program tvá přes tři hodiny a je pro recepty s droždím. S práškem do pečiva by Vám vznikla totální sražnina, škoda ingrediencí! Pokud nemáte program DORT, KOLÁČ nebo CAKE, nemůžete péct moučníky s práškem do pečiva.

  • ester romankova
    ester romankova |

    17. 3. 2007 13:43

    moc dekuji ze jsem nasla tyto stranky babovu budu pect poprve ale nemam program dorty mohu dat zakladni program ?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 1. 2007 13:34

    Bábovka je krásně vláčná, dobrá, sladká tak akorát. Jen příště přidám pár kapek ananasové tresti, zdálo se mi to ještě málo ochucené:-)

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    21. 11. 2006 12:17

    Bábovku jsem dělala někdy v létě, ale nevím... Recept je fajn, vše se povedlo. Možná jsme jen na ní neměli chuť. Recept mám uložený a možná někdy zopakuji.

  • Danuše
    Danuše |

    23. 10. 2006 20:28

    Zkuste se podívat do diskusních příspěvků, téma "domácí pekárna". Rozběhla se tam o nich debata.

  • Lucie Dunčová
    Lucie Dunčová |

    23. 10. 2006 14:09

    Dobrý den chtěla bych se zeptat co je to ta pekárna?

  • Lenka S
    Lenka S |

    21. 5. 2006 17:46

    Včera jsem si koupila pekárnu a toto byl můj první pokus. Povedlo se, moc dobré,hodnotím za 1.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    10. 5. 2006 09:46

    Kuchařko on-line, prosím o doplnění vajec do postupu, zapomněla jsem je tam připsat, třeba za olej. Děkuji.

  • pavča
    pavča |

    10. 5. 2006 09:01

    Byl to můj první pokus sladkého v pekárně, a mile mě překvapil. Bylo to výborné. Ty vajíčka jsem sice musela dát až na mouku, protože jsem zjistila až nakonec, že chybí v postupu, ale pekárna to zvládla i tak.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    9. 5. 2006 20:04

    Iveto, omlouvám se, vejce tam samozřejmě patří a dávají se samozřejmě s tekutou částí surovin hned na začátku.

  • Iveta Zalabáková
    Iveta Zalabáková |

    7. 5. 2006 14:08

    Recept vynikající, ale doufám, že tam patří ty vejce, které jsou uvedeny v ingrediencích, ale v postupu už o nich není řeč. Dala jsem je tam a dopadlo to dobře. Tak jde asi o opomění uvést je v postupu.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 5. 2006 13:29

    Jano Novotná, jde upéci bábovku v klasické formě, viz. recept na labuznik.com

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    4. 5. 2006 21:51

    luckymili: Jde o recept upravený z jiného receptu.Zjistila jsem, že je lepší péct v pekárně tyto třené moučníky tak z toho půl kila mouky, protože jinak jsou moc suché. Takže zkouším různé bábovky a přepočítávám suroviny na to půl kilo :))Úplně můj originál to není, to mám pocit, že snad ani už nejde :)))

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    4. 5. 2006 21:48

    Jano, jde, ale do docela velké formy, přece jen je to z 500 g mouky :)

  • luckymili
    luckymili |

    4. 5. 2006 16:19

    Zrovna o minulém víkendu jsem chlebíček dělala, je pravda, že potřeboval více času - dopečení, přidala jsem kokos a doma mi stašily přezralé banány, zůstal ještě kousek na druhý den, který jsem nakrájela a opekla v topinkovači a potřela máslem - zaprášilo se. Dělám ho trošičku jiný, z hladké mouky, ale tento recept se mi líbí a rozhodně ho skusím, protože už suroviny zní moc dobře a česky. Jestli je to tvůj recept, mám velkou radost, že je nás více, kdo experimentují. Prosím, dej vědět, moc mě to zajímá.

  • Jana Novotná
    Jana Novotná |

    4. 5. 2006 15:43

    Sbíhají se mi sliny, ale nevlastním pekárnu. Jde bábovka upéct i klasicky v troubě ve formě?