• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Lasagne se špenátem a ricottou
    Napište svůj komentář k receptu

    Lasagne se špenátem a ricottou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lasagne se špenátem a ricottou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 750
        g mražený špenát
      • 1
        ricotta
      • 2
        vejce
      • 500
        g bešamel nebo měkký tvaroh
      • máslo
      • strouhaný parmazán
      • sůl
      • lasagne čerstvé

    Postup přípravy receptu

    1
    Špenát povaříme ve slané vodě, a necháme pořádně okapat v cedníku a vymačkáme z něj všechnu vodu. Pak ho dáme do misky a přidáme ricottu (nebo měkký tvaroh) a mícháme, dokud se pěkně nespojí, přidáme 2 vejce a opět pořádně zamícháme. Ochutnáme, jestli je potřeba přisolit.
    2
    Připravíme si zapékací misku, tu vymažeme máslem a nalejeme trošku bešamelu, vařečkou rozetřeme. Vezmeme si lasagni a pod tekoucí vodou rychle opláchneme a dáme do misky, na ni rozetřeme 1 třetinu špenátové směsi, na to dáme opět navlhčenou lasagni a na tu bešamelovou omáčku, opět lasagne, špenát, lasagne, bešamel atd.
    3
    Poslední vrstva je pouze bešamel a to co nejvíce. Na to nasypeme parmezán (hodně, ať je celá omáčka hustě pokryta parmezánem) a přidáme lístečky másla. Pečeme v troubě zhruba 20 minut na 200 °C. Kontrolujeme, každá trouba peče jinak, poznáme, že je hotovo podle toho, že sýr krásně lehounce zhnědne.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Noky se špenátem a ricottou

    Noky se špenátem a ricottou

    Canneloni se špenátem a ricottou

    Canneloni se špenátem a ricottou

    Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

    Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ola
      Ola | 5. 2. 2008 13:52

      Dobrý den, zaujal mně tento recept, ale není mi jasné, jestli ty lasagne předvařujete nebo je zapékate syrové. Já jsem vždy zapékala sýrové, tak snad je dle tohoto receptu nemusím předvařovat?Předem dík za odpověď!

    • Karla
      Karla | 2. 7. 2007 14:33

      Vykajúce, ďakujem za recept...síce sa priznám, lasagne som uvarila klasickým spôsobom vopred..Odporúčam vyskúšať...Karla

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Oběd Pečení Vegetariáni Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bešamel Lasagne Máslo Mražený špenát Ricotta Strouhaný parmazán Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Makový koláč se sněhem

    Makový koláč se sněhem

    Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

    Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

    Králík na roštu - grilování

    Králík na roštu - grilování

    Škvarková pomazánka s Moravankou

    Škvarková pomazánka s Moravankou

    "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

    "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

    Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

    Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

    Dort "Hlava koně"

    Dort "Hlava koně"

    Mleté maso po marocku

    Mleté maso po marocku

    Salát z buřtů

    Salát z buřtů

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    130
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    27
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Lasagne se špenátem a ricottou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí