Znojemská houbová omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bedly jedlé
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox nebo houbový bujon
    • hladká mouka
    • olej
    • cibule
    • nakládané okurky
    • hrubá mouka na případné zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozvinuté klobouky hub očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rozpálíme olej a houby po obou stranách opečeme. Vyjmeme na talíř a na oleji osmažíme nakrájenou cibuli.
2
Podlijeme vodou, přidáme masox nebo bujón, vložíme houby a podusíme cca 20-30 minut. Pokud je omáčka řídká, zahustíme hrubou moukou.
3
Do hotové omáčky vsypeme nadrobno nakrájené kyselé okurky dle chuti.
4
Podáváme s rýží nebo kynutým knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.