Zlaté dršťky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Telecí jazyk uvaříme do měkka. Předvařené dršťky povaříme 15-20 min. v papiňáku a necháme odkapat. Na másle zasmažíme žampiony, přidáme dršťky, nakrájený jazyk a česnek na plátky. Smažíme, než zůstane na tuk, posolíme, opepříme a podáváme s bílým pečivem.
2
Mám za to, že původní recept pochází z Turecka, ale zdomácněl v Bulharsku. Teď se podává ve vybraných lidových restauracích jako předkrm k červenému vínu.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Máslo Paprika Pepř mletý Sůl Telecí jazyk Telecí maso Žampiony

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 5. 2006 11:40

    Tak to doma takový problém opravbdu nemám,jelikož,když jsme šli oslavit synovo 1.vysvědčení,tak nám všem v restauraci objednal namísto zmrzlinového poháru 5x dršťkovou polévku.Číšník se sice tvářil divně,ale my jsme si opravdu móóc pochutnali..:o)))

  • Marsí
    Marsí |

    26. 5. 2006 10:37

    Také miluji "držky", akorát banda při vaření bere roha...prej to smrdí...:o)))...jo ale na talíři jim to už nevadí.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 5. 2006 09:49

    Z drštěk dělám pouze polívčičku,jinak upravené jsem je ještě nezkoušela...Ale jelikož tuto "froté" polívku miluji a nejvíc obrovitánské kusy drštěk v ní,tak věřím,že i tohle může být delikateska.:o)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: