Zelňačka s uzeným tempehem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé zelí 1/4 hlávky
    • 1
      hrnek kysané zelí
    • zeleninový vývar nebo voda
    • 4
      lžíce sezamový olej
    • 1
      ks cibule -jemně pokrájená
    • 200
      g tempeh -UZENÝ SOJOVÝ SÝR
    • kedlubna ,tuřín nebo 2 brambory
    • smetana -sojová, cca 100-150 ml
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • bobkový list 2-3 ks
    • špaldová mouka -celozrnná. 4-5 lžic

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujeme cibuli, uzený tempeh pokrájený na kostky a koření. Sladkou papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Přisypeme mouku a krátce opražíme. Přidáme zelí, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme cca 20 minut, dokud zelí nezměkne. Pokud máte rádi brambory, kedlubnu nebo tuřín, dejte je vařit se zelím. Pak přidáme kysané zelí, povaříme, zjemníme smetanou, případně dokyselíme šťávou ze zelí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.