Zeleninový štrůdl

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 200
      g zelenina míchaná, i mražená (mrkev, hrášek, květák...)
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 200
      ml bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a podusíme do měkka. V mléce rozkvedláme mouku, přilejeme k zelenině a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.
2
Těsto rozdělíme na poloviny, rozválíme, naplníme náplní a svineme. Obě potřeme vajíčkem a upečeme. Asi 40 minut. Jogurt ochutíme solí a pepřem a podáváme k teplému závinu.

Komentáře k receptu

  • Marcela Žihlová
    Marcela Žihlová |

    15. 6. 2010 15:20

    Dala jsem do náplně špenát a směs mrkve, hrášku a květáku, jinak vše podle receptu a dopadlo to výborně! Akorát jsem pekla asi jen 25 min. Dávám 1