Zeleninová hromádka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • 3
      ks rajčata
    • pažitka
    • pepř mletý
    • 175
      g mozzarella
    • olivový olej s příchutí bazalky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky si nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a klademe do pekáčku. Potřeme trochou oleje a dáme do rozehřáté trouby na 10-12 minut. Rajčata nakrájíme na stejně široké plátky a poklademe na lilek. Nakrájíme mozzarellu a dáme navrch rajčat. Polejeme ještě trochou oleje a dáme zpět do trouby na 8-10 minut.
2
Vyndáme z trouby, položíme na talíř ve třech vrstvách (lilek, rajče, sýr, lilek, rajče, sýr, atd.) posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s celozrnným chlebem.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    6. 10. 2006 10:46

    Nejen že pustí vodu, ale hlavně se vylouhuje hořčina, která zvláště u větších kusů často kazí chut. Takže tak jak psala Zuzka - nasolit, naskládat, nechat opotit a pak slít a nejlépe i opláchnout (to dělám na cedníku proudem studené vody) a osušit.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    28. 5. 2006 12:35

    diky za tip!

  • Zuzka Bettelli
    Zuzka Bettelli |

    16. 5. 2006 15:37

    Jestli muzu, dala bych jednu radu. Vzhledem k tomu, ze lilek je hodne vodnaty, je lepsi nakrajet ho na platky, rozprostrit na plech ( plech trochu naklonime) a posypat hrubou soli. Necha se ulezet par hodin. Timto zpusobem lilek vypusti prebytecnou vodu.