Zelená miska aneb Trojí lupení

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • listy (vybereme mladé listy): 2-3 hrsti mangoldu nebo špenátu
    • 1
      hrst kopřiva
    • 0,5
      hrst pampeliška
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce pohanková mouka 2-4
    • 2
      lžička mořská sůl
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      lžíce olivový olej
    • jedel kousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Natrháme lupení, omyjeme a nasekáme na kousky. Dáme na 3-5 minut svařit v troše vody. Mezitím oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme na kousky, rozklepneme do misky vajíčka a smícháme je s moukou a kořením. Vmícháme do vařicího lupení, necháme přejít varem a odstavíme na kamennou podlahu, kde lupení chladne nejrychleji. Akorát stihneme nakrájet na kousky papriku, jadelu nebo jiného výrazného sýra, vmícháme spolu s olivovým olejem do lupení, které vychladlo na servírovací teplotu, servírujeme v kameninových miskách.
2
Příloha může být cokoliv, co roste na zahrádce, rovněž dochutit lze jakoukoliv bylinkou; pampeliška má však tak výrazné hořčiny, že to bude asi marné :-) Má-li zůstat zachován až nezdravě zdravý charakter této delikatesy, jíme bez chleba nebo brambor, ať nemícháme bílkoviny a škroby. Hořká chuť je skvělá na játra, vlastně Zelená miska je obdoba Plzně (pivaři nechť prominou).
3
Kdo budete mít odvahu tohle zkusit, podělte se prosím o své zážitky!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: