Záviny s vepřovým sádlem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí necháme v mléce nakynout a zpracujeme s ostatními přísadami na těsto. Uděláme bochník, zabalíme ho do alobalu a přes noc necháme v chladničce. Na druhý den ho rozdělíme na 6 dílů, přičemž 2 díly odkrojíme trochu menší. 4 větší díly rozválíme na tenko, natřeme 2 díly makovou, 2 díly ořechovou náplní, stočíme do závinu. 2 menší díly rozválíme do elipsy, natřeme povidly a přeložíme po délce na polovinu. Koláče potřeme vajíčkem, necháme zaschnout, ještě jednou potřeme, propícháme vidličkou a upečeme. Po upečení ještě teplé zabalíme do alobalu a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    15. 11. 2005 10:29

    Neco podobneho dela manzelova teta, ale mylsim ze nedava do toho maslo. Zaviny jsou to vyborne!

Další doporučené recepty: