• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby
    Napište svůj komentář k receptu

    Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        kg strmělka mlženka
      • 1
        l voda
      • 0,50
        l ocet
      • 2
        lžíce sůl
      • 12
        lžíce cukr
      • 15
        ks nové koření Kuliček
      • 15
        ks pepř celý Kuliček
      • 1
        ks hřebíček
      • 2
        ks bobkový list
      • 2
        ks feferonka 1 - 2
      • 3
        ks cibule Velké
      • 3
        lžíce slunečnicový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Mlženky, čirůvky fialové, dvoubarvé, hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem (já je umývám) a rozkrojím na půlky( asi 4x4 cm). Třeně (nohy) odstraníme. Dáme do hrnce a podle toho, kolik máme hub, tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa a dvou dílů vody. Přidáme koření. Vše vaříme asi 10 minut.
    2
    Mezi tím si připravíme cibuli nakrájenou na kolečka a 3,5 l sklenici. Cibule musí být víc než 1/3 množství hub. Když máme houby uvařené, vařič nevypínáme. Do sklenice dáme hrst cibule, houby, popřípadě feferonku a pokračujeme takto po vrstvách. Do nálevu, který máme na vařiči, nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3 minuty. Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme. Za dva dny si každý labužník pochutná. Přidáváme i vařené Ucho Jidášovo, Václavky či Penízovky Sametonohé. Sklenice hezky vypadá a jsou dobré.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zavináče

    Zavináče

    Zavináče se škvarky

    Zavináče se škvarky

    Utopenci podle mě

    Utopenci podle mě

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • envé
      envé | 8. 8. 2013 18:17

      Taky jsem to zkusila, je to príma. Velmi chutný pokrm. ;-)

    • umecouna@seznam.cz
      umecouna@seznam.cz | 25. 1. 2012 22:21

      omlouvám se za prodlevu ,udělal jsem utopenců z mlženky asi pět kilo a mrzí mě,že jsem jich neměl 10xtolik,luxus,luxus mečseč

    • umecouna@seznam.cz
      umecouna@seznam.cz | 4. 11. 2011 16:24

      jdu na to a dám vědět.meč

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zavináče
    Pokrmy Z hub Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Feferonka Hřebíček Nové koření Ocet Pepř celý Slunečnicový olej Strmělka mlženka Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kavak

    Kavak

    Pórková "malovaná" polévka

    Pórková "malovaná" polévka

    Třená bábovka klasik

    Třená bábovka klasik

    Mrkvánky

    Mrkvánky

    Fazolová polévka II.

    Fazolová polévka II.

    Plněná cuketa

    Plněná cuketa

    Špecle se slaninou a žampiony

    Špecle se slaninou a žampiony

    Čokoládovo-tvarohový dort

    Čokoládovo-tvarohový dort

    Amorův jablečný řez (koláč)

    Amorův jablečný řez (koláč)

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    265
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    31
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    27
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí