Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg strmělka mlženka
    • 1
      l voda
    • 0,5
      l ocet
    • 2
      lžíce sůl
    • 12
      lžíce cukr
    • 15
      ks nové koření Kuliček
    • 15
      ks pepř celý Kuliček
    • 1
      ks hřebíček
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks feferonka 1 - 2
    • 3
      ks cibule Velké
    • 3
      lžíce slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mlženky, čirůvky fialové, dvoubarvé, hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem (já je umývám) a rozkrojím na půlky( asi 4x4 cm). Třeně (nohy) odstraníme. Dáme do hrnce a podle toho, kolik máme hub, tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa a dvou dílů vody. Přidáme koření. Vše vaříme asi 10 minut.
2
Mezi tím si připravíme cibuli nakrájenou na kolečka a 3,5 l sklenici. Cibule musí být víc než 1/3 množství hub. Když máme houby uvařené, vařič nevypínáme. Do sklenice dáme hrst cibule, houby, popřípadě feferonku a pokračujeme takto po vrstvách. Do nálevu, který máme na vařiči, nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3 minuty. Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme. Za dva dny si každý labužník pochutná. Přidáváme i vařené Ucho Jidášovo, Václavky či Penízovky Sametonohé. Sklenice hezky vypadá a jsou dobré.

Komentáře k receptu

  • envé
    envé |

    8. 8. 2013 18:17

    Taky jsem to zkusila, je to príma. Velmi chutný pokrm. ;-)

  • umecouna@seznam.cz
    umecouna@seznam.cz |

    25. 1. 2012 22:21

    omlouvám se za prodlevu ,udělal jsem utopenců z mlženky asi pět kilo a mrzí mě,že jsem jich neměl 10xtolik,luxus,luxus mečseč

  • umecouna@seznam.cz
    umecouna@seznam.cz |

    4. 11. 2011 16:24

    jdu na to a dám vědět.meč