Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klara Noskova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso libové na řízky
    • 250
      g žampiony
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 125
      ml smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      sůl
  • Omáčka Mornay
    • 100
      g sýr
    • 1
      ks citron šťáva z
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      sůl
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 100
      g ementál

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka opečeme. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme větší kousky žampionů, přidáme rajský protlak a smetanu. Touto zalijeme medailonky. Na každý medailonek v zapékací misce navrstvíme hotovou omáčku Mornay - ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchesteru, strouhaný ementál, mouku, pepř, sůl, až omáčka zhoustne - přidáme šťávu z citronu- a medailonky do růžova zapečeme.
2
Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: