Zapékané brambory se špenátem

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • 300
      g špenát čerstvý (lze i mražený)
    • 250
      g žampiony
    • 10
      g zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g ementál (eidam)
    • sůl
    • olej
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5 minut. Žampióny nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Zapékací mísu vymažeme tukem, uložíme brambory, houby a špenát. Smetanu, vejce, nastrouhaný sýr, koření a sůl, smíchame, vlijeme na směs a zapékáme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    7. 5. 2012 11:10

    Opravdu tam patří jen 10 g smetany?

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    29. 1. 2012 19:40

    Právě jsem to uvařil pro přítelkyni, trochu jsem si to také přizpůsobyl a do špenátu více česneku a přidal jsem do vrstvy i nivu a nedal zakysanou ale normal smetanu, žampiony jsem osmahl na másle, bylo to výborné, doporučuji a určitě budu dělat častěji :-)

  • pippiva
    pippiva |

    6. 12. 2011 11:46

    Osmahla anglicka s cibulkou je dobre reseni. pise to i uzivatelka v uplne prvnim komentari. ;-)

  • Neytirien
    Neytirien |

    6. 12. 2011 09:50

    Dá se místo žampionů dát anglická slanina na proužky? nebo je lepší něco s tužší konzistencí? nesnáším houby a přítel je taky nemá rád, díky :-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    22. 6. 2010 21:05

    Paji, dekuji za inspiraci, nekdy si beru z receptu pouze zaklad a zbytek probiha podle toho, co je zrovna v lednici. Bylo to bajecne a ten cesnek tomu dodal tu spravnou chut :) Jinak take jsem nemela smetanu, tak jsem rozslehala pomazankove maslo s mlekem a vajicky a bylo to krasne kremove, ale pom. maslo bylo uz slanne, tak nebylo treba ani dochucovat.VYBORNA DOMACI IMPROVIZACE, vrele doporucuji. Manzel to nazval vyborny mismas :)))))

  • Pája S
    Pája S |

    21. 6. 2010 13:38

    Dani,je to vyložená improvizace.:-))Doufám,že vám bude chutnat.Prostě co lednice dala,či spíš nedala.:-)) Sýr použij nějaký ,co se krásně roztaví.Ten s bílou plísní právě má trošku příchuť žampionů .Hodil se tam super.Dej vědět zda chutnalo.:-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    20. 6. 2010 16:46

    Pajo, to se mi zrovna hodi, vcera jsem si uvarila brambory, upekla maso, ze dnes udelam knedliky a spenat, ale venku je tak krasne, ze chci co nejdrive vyrazit na plaz. Uz se to pece, ale hermelin jsem nemela, tak musim dat jiny syr. Voni to bajecne, a navic ma radost i dcera, ktera nesnasi houby. Diky:)))

  • Pája S
    Pája S |

    19. 6. 2010 18:52

    Ladi,ať vám chutná!!:-)

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    19. 6. 2010 12:34

    Pájo, udělám tvoji verzi, už se mi sbíhaj sliny.....

  • Pája S
    Pája S |

    18. 6. 2010 00:32

    Nejprve jsem chtěla vložit nový recept,ale je hodně podobný s tímto.Tak jen pro inspiraci.Podobný postup,jen místo žampionů jsem dala osmahlou slaninu s cibulkou a zbytky pečeného bůčku.To jsem dala na brambory a na to spařený nasekaný špenát s česnekem. Na špenát jsem dala hermelín -zbytek opět brambory.A jelikož nebyla ani zakysanka,tak sem smíchala pomazánkové máslo s vejci a vše zalila a zapekla.Muškát sem nedala vůbec.Výborné.Foto vložím později.:-))