Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: hiden

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšší kastrol na zapékání vymažeme sádlem, na dno poklademe těsně sebe na kolečka nakrájené syrové brambory, aby bylo celé dno pokryté.
2
Trochu posolíme a popepříme a posypeme dostatečně tymiánem (cca 2 rovné lžíce na 1 vrstvu brambor).
3
Brambory posypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou a poklademe kolečka dobré klobásy (spíše pikantnější).
4
Na to rozprostřeme na kolečka nakrájenou cibuli a na cibuli nasypeme a rozprostřeme vrstvu scezeného kysaného zelí.
5
Celý tento postup opakujeme stejně s druhou vrstvou, takže končíme opět zelím.
6
Navrch můžeme dát slaninu nebo klobásu, pokud nám zbyla a pečeme dostatečně dlouho, aby byly brambory měkké.
7
Tymián dodá celému jídlu skvělou chuť.
8
Množství ingrediencí lze libovolně měnit podle velikosti pekáče a uzeninu podle chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: