Zapečené brambory v římském hrnci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • měkký salám nebo zbytek pečeného kuřete
    • cibule
    • sýr niva
    • šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý čtyřbarevný
    • plátkový sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a poklademe jím dno hrnce, dále dáme uvařené brambory (dělám je přes kolečko jako na bramborový salát), osolíme, opepříme, rozdrobíme nivu, dáme nakrájený salám nebo zbytek masa a nakonec zbytek brambor. Zalejeme šlehačkou a na brambory dáme plátkový sýr. Hrnec šoupneme do trouby a pečeme v troubě.
2
Toto byla moje insprirace co dům dal, schválně neuvádím kolik čeho, jelikož římský hrnec má 3 různé velikosti, každý tedy dle svého uvážení. K tomu zeleninový salátek a bylo to výborné.

Komentáře k receptu

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    14. 1. 2007 16:33

    Jak dlouho pečeme, pokud jsou brambory uvařené tak do studeného římského hrnce vč. příloh budeme péci , kolik ? 1/2 hod. nebo 1 celou ?Já dávám raději syrové brambory + přílohy a pečeme najednou až 1 hod. a 1/2 hod., protože ten pekáč je studený a vše se musí zahřát.Jinak dobrý recept, a každý si ho může upravit dle svého.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    10. 1. 2007 12:08

    Dnes to bude k večeři, mám v lednici nějaké měkčí klobásky, tak to s nima zkusím.