Zámecké kuřecí řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g hladká mouka na obalení masa
  • Na těstíčko
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g hladká mouka
    • 50
      g uzený sýr
    • sůl
  • Na obalení
    • rostlinný olej
    • rohlík 2 1/2 ks - starších, ale vláčných

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, chvíli necháme odležet. Rohlíky se pokusíme nakrájet na jemné nudličky a v troubě na suchém plechu, nebo normálně na pánvičce je opražíme, či spíše usušíme, ale nesmí ztmavnout, tak jen velmi mírně. Z mléka, vajíčka, hladké mouky, jemně nastrouhaného sýra a soli si uděláme těstíčko, tak akorát, ani moc husté, ani řídké.
2
Plátky masa obalíme v hladké mouce, dáme do těstíčka, napíchneme na vidličku a položíme do rohlíků, nahoru taky dáme rohlíkové nudličky, nemusíme moc mačkat, stačí jich trochu. Vidličkou zase dáme do tak akorát rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Pokud by byl olej zozehřátý moc, tak rohlíky rychle tmavnou. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem. Těstíčko můžeme vylepšit i drobně nakrájenou šunkou nebo salámem.

Komentáře k receptu

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    21. 11. 2006 15:28

    Tak tohle dělá občas moje tchyně, akorát ty řízky hodně rozklepe vloží plátek šunk. salámu, plátek sýra, přehne, sepne párátkem a pak teprve obaluje jak je uvedeno v receptu. Je to trochu pracné ale výsledek stojí za to. Řízek je pak obrovský, hodně zasytí. Prostě mňamka.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: