Zajíc na smetaně

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks zadní část zajíce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g máslo
    • 30
      g slanina
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 200
      ml mléko
    • 100
      ml smetana
    • 60
      g hladká mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z půlky citronu
    • hořčice
    • ocet
    • divoké koření
    • bílé víno
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
2
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření, trošku octa a mírně zalijeme vodou.
3
Do takto připraveného základu vložíme zajíce, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkkého zajíce vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a provaříme.
4
Dochutíme hořčicí, cukrem, octem, přidáme bílé víno, citronovou šťávu a nakonec smetanu. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a procedíme.
5
Zajíce nasekáme na porce a přeléváme smetanovou omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.