Větrníčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml voda
    • 280
      g hladká mouka
    • 190
      g tuk
    • 7
      vejce 6-7
    • sůl
    • 2
      šlehačka
    • jahody
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu, tuk a sůl přivedeme do varu, vsypeme mouku a za stálého míchání znovu zahříváme tak dlouho, až je hmota celistvá hladká a nelepí se na dno ani na vařečku. Přendáme do mísy, necháme vyjít páru a postupně vmícháme celá vejce. Na lehce vymazaný plech stříkáme pomocí sáčku s řezanou trubičkou malé větrníčky a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 180-200 °C. Vychladlé větrníčky rozkrojíme, naplníme ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem, polijeme rozmixovanými jahodami, přiklopíme druhým dílem a můžeme přestříkat čokoládou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.