Vestfálská roláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: čaroorchy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg vepřová pečeně bez kosti
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 7
      stroužek česnek utřených bez soli
    • 4
      lžíce rostlinný olej
  • Směs do rolády
    • 200
      g mleté maso
    • 5
      lžíce mléko
    • 5
      stroužek česnek utřených bez soli
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička gyros koření
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      ks paprika žlutá a zelená
  • Na podlévání
    • 2
      dl bílé víno
    • 500
      ml voda
    • 1
      kostka šťáva z masa vepřová - Maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou pečeni pokrájíme po vláknu ve velký plát (vytvoří se obdélník) asi 1 cm vysoký, mírně naklepeme osolíme a opepříme. Na plát masa dáme připravenou směs a rozetřeme, na směs rozprostřeme nakrájené papriky na nudličky. Srolujeme v roládu a zpevníme potravinářským provázkem nebo nití. Osolíme, potřeme česnekem a posypem kmínem, dáme do pekáče na rozehřátý olej a opečeme ze všech stran. Podlijeme 0,5 l horké vody a za občasného obracení a podlévání pečeme asi tak 30 minut. Před koncem podlijeme připravenou směsí (vína, vody a vepřové šťávy) a poléváme častěji.
2
Podáváme s bramborem nebo rýží.

Komentáře k receptu

  • Jana Vestfálová
    Jana Vestfálová |

    2. 1. 2007 10:00

    Děkuji

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    2. 1. 2007 09:58

    Bohužel jste nezatrhla, že souhlasíte s uvedením autora, proto zde není uveden. Doplním.

  • Jana Vestfálová
    Jana Vestfálová |

    2. 1. 2007 09:48

    milá kuchařko on-line zapomněli jste napsat jméno autora k mému receptu Jana Vestfálová určitě dáno i povoleno