Vepřový guláš na pivě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso z plece
    • sůl
    • kmín špetka
    • 80
      g sádlo nebo tuku
    • 20
      g hladká mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks chleba krajíc
    • 250
      ml pivo světlé
    • citronová kůra omytá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme nastrouhaný chléb a vše zalijeme pivem a omáčku dobře provaříme.
2
Do omáčky vložíme pro chuť kousek seříznuté nadrobno nasekané dobře omyté citrónové kůry. Omáčku pak protřeme sítem, přidáme se solí rozetřený česnek a nalijeme na maso.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.