Vepřová kýta na rozmarýnu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • 1
      lžička rozmarýn
    • máslo nebo Rama
    • bílé víno
    • 3
      lžíce francouzská hořčice
    • 150
      g tvrdý sýr 100-150
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      kostka masox
    • 1
      lžička bílá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu osolit, posypat rozmarýnem. Opéct zprudka na másle ze všech stran. Pak dát do trouby a podlévat bílým vínem s trochou vody, případně vývaru. Ale vínem nešetřit. Peče se zhruba hodinu a půl. Potom se udělá 8 hlubokých zářezů (nebo míň nebo víc, podle velikosti masa), sýr pomazaný hořčicí se do nich nacpe, maso se zabalí do alobalu a dá do trouby. Omáčka se dodělá zahuštěním bílou moukou (1 lžička), přidá se do ní víno, bujón, trochu cukru a rozmixuje se. Maso se vybalí a nakrájí napříč, aby sýr byl pěkně vidět.
2
Pak se poleje omáčkou, podává se s vařenými bramborami s pažitkou. Zapíjí se dobrým suchým bílým vínem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • segrasegra1
    segrasegra1 |

    12. 4. 2011 19:09

    Tento recept je velmi dobrý.