Velikonoční beránek dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • polohrubá mouka 3/4 hrnku
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 5
      lžíce olej
    • 5
      lžíce horká voda
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Přilijeme olej a horkou vodu. Nyní použijeme robota a směs vyšleháme do pěny. Když má hmota správnou konzistenci, přisypeme mouku, prášek do pečiva, pudink v prášku - dopředu rozhodně nevaříme :) a nakonec nesmíme zapomenout ani na citrónovou kůru.
2
Nyní musíme ještě vyšlehat tuhý sníh. Láďa Hruška doporučuje přidat špetku solí do bílků, je to takový malý fígl, bílky jsou pak pevnější. Když je hotovo, jemně bílky vmísíme do těsta.
3
Vezmeme formu, kterou jsme předtím již vymazali tukem a vysypali moukou či strouhankou. Teď už jen stačí nalít těstíčko do formy a strčit do vyhřáte trouby, nastavené na cca 170°C asi 50 minut.
4
Dobrou chuť :)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.