Vegetariánský burger

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: momik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g kuskus
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      ks cibulka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky bez semínek
    • 1
      lžička kmín
    • pepř mletý půl lžičky
    • 1
      plechovka fazole nakládané
    • 2
      lžíce koriandr
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • sůl
    • 4
      ks houska
    • salát listy, podle chuti
    • okurky nakladačky
    • kečup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Promíchejte vidličkou. Mezitím rozpalte lžíci oleje ve velké pánvi. Přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 5 minut. Přimíchejte kmín a pepř a opékejte jednu dvě minuty dokřupava.
2
Fazole dejte do velké mísy, pořádně je rozmačkejte a pak k nim přidejte cibulovou směs, kuskus, koriandr, nastrouhanou kůru z citrónu a vejce. Promíchejte a dobře osolte. Ze směsi vytviřte 4 karbanátky a dejte na chvíli do lednice.
3
Mezitím rozehřejte troubu na 180°C. Burgery osmažte na zbylém oleji 2 minuty z každé strany. Potom je 6 - 8 minut dopečte v troubě. Housky podélně rozkrojte, na spodní díl dejte salát a kečup, navrch burgery a plátky okurky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.