Vánoční kapr rožmberský

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,8
      g kapří filety
    • 50
      g sušené houby
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby namočíme asi půl hodiny do vody, poté krátce podusíme přidáme plátek másla a orestujeme doměka.Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme omytý kapří filet, který potřeme rozetřeným česnekem se solí, ochutíme paprikou a špetkou pepře.
2
Poklademe většími plátky podušených hub, na drobno pokrájené slaniny a vrsvou na kolečka nakrájené cibule. Na ni položíme kupičky z houbové drti. Pečeme v troubě cca 160 C asi 25 minut (do mírného zhnědnutí cibule). Rozporcujume a podáváme zalité rozpuštěným máslem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory (stejně dobře chutná i s chlebem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.