Valašské frgály

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 120
      g margarín
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • sůl
  • Náplň
    • 400
      g hlávkové zelí
    • 100
      g rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • sůl
  • Drobenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nnln
    nnln |

    13. 5. 2011 20:36

    Znám pod názvem zelňáky, nikdy jsem nepekla, ale jedla už několikrát u kamarádovy babičky na Valachách. Zní to sice zvláštně, zelí na frgál, ale jsou výborné! a když jsem jedla poprvé, asi bych ani nepoznala, že jsou se zelím. A myslím, že to zelí bylo strouhané.

  • J.
    J. |

    11. 12. 2010 13:48

    Zelí je potřeba podusit az v nem nebude voda,nechat vychladnout a teprve pak dát na frgál :-)

  • elen
    elen |

    8. 11. 2010 17:31

    Můžete mi prosím napsat někdo, kdo má zkušenosti se zelnou nádivkou, jak ji udělat? Měla jsem to nakrájeno na čtverečky, podušené s trochou másla a vody, skočicí a trochou cukru a není to ono. Chce to pokrájet na jemné nudličky snad? Nebo úplně rozsekat? Kolik dát cukru? :-( :-)

  • S.Tymova
    S.Tymova |

    6. 11. 2010 13:23

    MŇAM!

  • unqgcgzusd unqgcgzusd
    unqgcgzusd unqgcgzusd |

    16. 2. 2008 03:28

    Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://gqgnzrbpumx.com >http://gqgnzrbpumx.com</a>

  • wendy
    wendy |

    3. 9. 2005 10:28

    Děkuji moc, Martino!

  • Martina Hühneová
    Martina Hühneová |

    24. 8. 2005 09:06

    Wendy, podívejte se na stránkyhttp://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/ost/ostr0025.htmlTrdelník je také naším oblíbeným moučníkem.

  • wendy
    wendy |

    24. 8. 2005 00:03

    Pro paní Stáňu: mohla byste prosím zveřejnit recept na nějaké ty jiné náplně? Moc děkuju

  • Hanka
    Hanka |

    14. 6. 2005 14:04

    nemáte prosím vás recept na frgál ale na povidlový nebo je to stejné jako se zelím?

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    4. 6. 2005 16:31

    Dobré i s jinými náplněmi

  • Veronika Docekalová
    Veronika Docekalová |

    2. 6. 2005 18:27

    A když je tu ten frgál,nemáte prosím někdo recept na trdelník? Děkuji.

  • Veronika Docekalová
    Veronika Docekalová |

    2. 6. 2005 18:22

    Taky by mě zajímalo to zelí,nějak se mi tam nehodí

  • Romana Jílková
    Romana Jílková |

    9. 5. 2005 13:50

    Valašské frgály jsem ochutnala na Moravě,ale žádný nebyl se zelím,opravdu jse tam zelí dává.

  • Mirka Urbánková
    Mirka Urbánková |

    28. 12. 2004 03:34

    Recept na frgály u nás všem chutnal. Prosím zašlete mi ještě další valašské recepty, moc mě zajímají.Děkuji.

Abecední seznam: