Vaječná srdíčka dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibulka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky si rozklepneme vajíčka. Přidáme sůl, pepř a najemno nakrájenou
2
cibulku a mrkev. Láďa Hruška doporučoval, aby cibulka i mrkev, byly opravdu najemno.
3
Takto promíchanou směs lijeme na pánev, kde byl již rozehřátý olej. Utvoříme prostě jakousi omeletu, kterou sbalíme na pánvi tak, aby byla
4
polovina pánve znovu prázdná.
5
Tam, kde se nám utvořilo tímto místo, přilijeme další díl směsi a spojíme ho už s pečící se částí.
6
Po chvilce uděláme to samé co s první omeletou, čili opět půlku omelety sbalíme na volné místo opět přilijeme vaječnou směs.
7
Tímto způsobem postupujeme tak dlouho, dokud nám směs zcela nedojde.
8
Vznikla nám jakási roláda. Tu sundáme z pánve a pokrájíme na řezy, široké 2 cm.
9
Řezy rozložíme na bok a jeden po druhém jakoby šikmo krájíme
10
na pokud možno, stejně velké části. Jednu z nich pak jen překlopíme a vznikne nám úhledné srdíčko :)
11
Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.