Tiché zelí s kompotem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      sklenice jablečný kompot
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl podle chuti zelí
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15-ti minutách přidáme koření a trochu soli. Nakrájíme cibuli a osmažíme ji do zlata na tuku. Přidáme mouku, osmahneme do růžova a přidáme k zelí. Nakonec přimícháme propasírovaná kompotovaná jablka.
2
Podáváme s pečeným vepřovým a knedlíky.
3
Původní recept našla paní Tichá v nějaké kuchařce. To zelí je tak dobroučké, že by byla škoda nechat si to jen pro sebe.

Komentáře k receptu

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    2. 5. 2006 20:34

    Airan, podávat ke kachničce snad můžeme taky ne? Bezva nápad!

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    2. 5. 2006 12:25

    Dobrý nápad, udělat s kompotem. Já dělám zelí, hlavně červené, s jablíčkem vždycky, ale nastrouhám ho a dusím společně se zelím.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    2. 5. 2006 11:28

    Jůůů, to vypadá skvěle!!