Těstoviny v maltézské omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těstoviny
    • 250
      g těstoviny široké nudle
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks pomeranč červený
    • petrželka několik snítek
  • Omáčka
    • pomerančová kůra z 1 ks červeného pomeranče
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      sklenice mléko
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      lžička pomerančová šťáva z červeného pomeranče
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou kůru nakrájíme na nudličky. Mléko, mouku a žloutek rozmícháme v misce, misku vložíme do vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne. Přidáme máslo, pomerančovou šťávu a kůru, sůl, pepř. Těstoviny zalijeme omáčkou, ozdobíme kolečky citronu, dílky pomeranče a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: