Telecí závitky s citrónovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sušená rajčata
    • 4
      plátek telecí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • 2
      lžíce kapary
    • máslo
    • 2
      ks cibule
    • celer
    • 100
      g rajský protlak
    • 300
      ml červené víno
    • 300
      ml vepřový vývar (bujón)
    • citron
    • cukrový roztok

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou, po 20 minutách slijeme, necháme okapat a najemno posekáme. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Kapary vmícháme do rajčat, osolíme, opepříme a směs rozdělíme na plátky, které stočíme a ovážeme kuchyňskou nití. Troubu vyhřejeme na 180 °C, cibuli a celer oloupeme a nadrobno pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme máslo a telecí závitky na něm ze všech stran opečeme. Přidáme zeleninu a vše potom opékáme společně. Vmícháme rajčatový protlak, krátce osmahneme, zalijeme červeným vínem a vývarem a přivedeme k varu. Přidáme plátky citrónu, vmícháme sirup a vše pečeme v troubě asi 70 minut. Poté závitky a plátky citronu i omáčky vyjmeme a udržujeme je teplé. Omáčku přecedíme, ohřejeme, osolíme a opepříme. Závitky rozdělíme na talíře, můžeme
2
ozdobit bylinkami a salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.