Telecí na víně

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jariss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g telecí maso
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžíce zázvor
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 0,5
      lžíce sojová omáčka
    • 0,5
      lžíce worcestrová omáčka
    • vývar
    • polohrubá mouka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a dáme péci do předem předehřáté trouby na 10 minut při 200 °C. Asi po 10 minutách pečení přidáme do pekáčku plnotučnou hořčici, sójovou a worchestrovou omáčku. Řádně promícháme. Takto upravené maso podléváme vývarem z kostky dle potřeby a pečeme doměkka. Po dopečení maso vyjmeme a zbývající šťávu zahustíme polohrubou moukou. Po provaření mouky vložíme maso zpět do pekáčku, necháme prohřát. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Lucie Dvorská
    Lucie Dvorská |

    12. 2. 2010 14:35

    Moc dobré. Děkuji za prima inspiraci ;o) Doporučuji připíjen stejné víno (samozřejmě kvalitní), které dáváme do jídla. Je to moc chutné.

  • Babullka
    Babullka |

    25. 2. 2007 18:13

    Dnes sem připravila rodince a sklidila jsem obrovský úspěch. Jedla jsem telecí poprvé v životě, takže nemůžu posoudit s jinými recepty, ale pro nás to byla delikatesa!! Jen zázvoru jsem dala jen půl lžíce, protože s ním nemám taky zkušenost, ale stačilo to bohatě.