Tatranské kotlety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso z krkovičky (z žebírka nebo kýty)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 4
      plátek šunka nebo šunkový salám
    • 1
      sklenice zeleninové lečo v oleji, bez uzeniny
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 150
      ml sladká smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a lžíci sterilovaného leča. Takto připravené kotlety urovnáme do pekáče, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • amater :)
    amater :) |

    12. 12. 2012 17:40

    lepsi je dat brambory s cibulkoou na krouzky a polovinu smetany vylit jen na brambory :) =-O

  • Jan Adamec
    Jan Adamec |

    10. 5. 2006 11:53

    Takto připravené maso nedávám do prázdného pekáče,ale lehce vymazaného a zaplněného, podle množství strávníků,na kolečka nakrájenými syrovými bramborami.Jídlo je kompletní a brambory se dají jíst i samotné.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    9. 5. 2006 17:26

    Tohle byl můj první masový recept-asi před 14 lety.Povedlo se,moc to mému nastávajícímu chutnalo a já jsem od té doby začala vařit a péct téměř každodenně..o))

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    9. 5. 2006 10:10

    Také toto dělám a doporučuji skvělý recept!!