Šunka ve vinné omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno nakrájenou cibulku uvaříme s rozdrceným jalovcem, octem, 3 lžičkami vody, dokud se tekutina nevypaří. Z oleje a mouky uděláme zásmažku, zředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme víno, cibulovou směs, osolíme a přivedeme k varu. Potom ji přecedíme a smícháme se smetanou. Šunku nakrájíme na silnější plátky a na sucho po obou stranách opečeme.
2
Do jemně vymazaného pekáče klademe šunku, zalejeme omáčkou a pečeme při střední teplotě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, posypeme sekanou petrželovou natí a na tenoučká kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme s bagetou nebo bílým chlebem.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 3. 2006 09:47

    Prosím zaradiť medzi veľkonočné jedlá. Ďakujem : )

Další doporučené recepty: