Studená špenátová roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • roláda
    • 2
      vejce
    • 2
      česnek
    • 1
      lžíce sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • špenátový protlak - mražený
    • polohrubá mouka
    • 3
      ks lučina
    • kapie
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roláda: špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme rozšlehaná vajíčka a mouku, aby vznikla tužší konzistence. Špenát rozetřeme na plech pokrytý pečícím papírem tak, aby vznikla placka ve tvaru čtverce cca 30x30 cm. Pečeme při teplotě 170 °C do té doby, než bude špenát vysušený. Nerada uvádím přesný čas, jak dlouho péci, protože každá trouba je jiná, takže budete muset roládu hlídat. Když je hotovo, opatrně sloupneme pečící papír z rolády a roládu zabalíme do vlhké utěrky.
2
Náplň: promícháme lučinu, na koušíčky nakrájenou červenou papriku a rozetřený stroužek česneku. Osolíme, opepříme a rozetřeme na roládu a zatočíme do šneka. Pozor, neroztírejte směs úplně do krajů, až budete rolovat, náplň by vytékala ven. Roládu zabalte do alobalu nebo potravinové folie a nechte cca 3 hodiny v lednici ztuhnout.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.