Špekáčky pikant RLD

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit. Přidáme třetinu nastrouhaného sýra, který necháme roztopit. Pak přidáme oloupané a na kolečka pokrájené špekáčky, které se nechají prohřát. Dochutíme, mírně osladíme a na talířích před podáváním posypeme zbytkem strouhaného sýra.
2
Podáváme s chlebem.
3
A proč RLD? Protože Rychlé, Levné, Dobré.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    12. 6. 2011 17:05

    Špekáček je uzenina o uzeném mase se nedá mluvit.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 8. 2010 11:31

    Recept jsem si upravil ke svému obrazu a musím říct,že to byla RLD lahůdka.Nejdřív jsem špekáčky pokrájel na malé kousky a nechal osmažit bez oleje(tuku bylo až,až).Po chvilce jsem přidal cibuli,česnek,protlak,lžičku cukru,pokrájenou papriku,orestoval a podusil,dosolil,opepřil a nandaval na potřené topinky česnekem.Obešlo se to i bez sýra,z toho jsem udělal druhou pomazánku na topči :-)).Posílám jedničku a až bude zase místo opékání buřtů pršet,určitě zopakuji :-)).Jiří