• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Španělská paella
    Napište svůj komentář k receptu

    Španělská paella

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Španělská paella
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • 100
        g kuřecí maso prsa (nebo 8 křidýlek)
      • 1
        plechovka rajčata oloupaná
      • 1
        ks cibule
      • 2
        stroužek česnek 1-2
      • 1
        ks paprika Podle libosti
      • kari
      • chilli
      • 5
        ks krevety Nebo 50 g
      • 100
        ml bílé víno 50-100
      • 200
        g rýže
      • 1
        plechovka sterilovaný hrášek Malá
      • pepř mletý
      • sůl
      • šafrán

    Postup přípravy receptu

    1
    Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a vše lehce podusíme. Přidáme nasolené maso, krevety, chilli a kari. Opražíme a mírně dusíme zalité bílým vínem a trochou vody. Přisypeme rýži a dusíme ji do měkka.
    2
    Nejlepší je třeba desitiminutová. Poté přidáme hrášek, rajčata a opepříme. Ještě minutku a paella je hotová.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Španělská paella krok za krokem

    Španělská paella krok za krokem

    Španělská česnečka

    Španělská česnečka

    Španělská polévka

    Španělská polévka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Viera
      Viera | 12. 1. 2012 00:58

      Pani Ivana, to, ze v talianskom rizote iekto pouzíva víno je mozné, ale spanielska paella nie je talianske rizoto. Tam to rozhodne nepatrí, Andrea má pravdu. Okrem toho pred napísaním som sa radila s kuchármi (tiez zijem v Spanielsku uz niekolko desatrocí...) a ziadny este o víne v paelli nepocul. To samozrejme neznamená, ze Vy ho tam nemôzete dat. V slovenských bryndzových haluskách normálne nikto nepouzíva kôpor. Napriek tomu existujú ludia, co halusky kôprom "ochutia". Neviem si to predstavit, takze to je to iste ako víno v paelle. Co je ale skutocne dôlezité je, ze ryza sa v Spanielsku na toto jedlo pouzíva skutocne len okrúhla (len kvôli tomu sa v Spanielsku pestuje), pretoze absorbuje viac vody nez podlhovastá a kedze paella sa varí odokrytá, zostala by "al dente". Co sa týka curry a chili, to je výmysel nejakého amatéra, ktorý o paelli vie menej, nez futbalisti o letoch na mesiac.

    • lajda
      lajda | 19. 1. 2011 19:51

      paella je neco jako cesky gulas ,mnoho vybornych receptu a jedna dulezita surovyna do gulase dobru madarskou papriku a na paellu vhodnou ryzi a safran v obou pripadech se da pouzit ruzne maso

    • Baruch Goldstein
      Baruch Goldstein | 19. 10. 2010 08:25

      v "paella Valenciana" nesmi hlavne chybet sneci!

    • Anonym
      Anonym | 9. 11. 2007 22:17

      Milý Anonyme/Anonymko,s největší pravděpodobností bych já osobně "smrákla" nějakou knihu nebo alespoň brožurku o historii Paelly, než bych udělala takový závěr...Měst, městeček, vesnic a vesniček (myslím tím těch kouzelných španělských) existuje velká spousta, stejně tak druhů Paelly. Nicméně místo vzniku je jen jedno, Valencia...A to "TAM nežiji"...Místo komentáře, bych mohla psát román :o)...Zaskočte do místního knihkupectví,Když "TAM žijete", zakupte knihu a věřte, že se jak v tom původním, tak i současném receptu s "pipi masíčkem" rozhodně setkáte. Hodně štěstí při "pátrání"...

    • Stanislav Procházka
      Stanislav Procházka | 9. 11. 2007 16:54

      Pan anonym co "tam žije" toho o paelle vskutku moc neví. Mořské plody jsou sice velmi oblíbenou přísadou ale nikoliv jedinou. I v původním receptu"Paella Valenciana" je kuřecí maso,kromě jiného.A KARI? CHILI? Prosím vás,to by byl kulinářský paskvil. Dobrý recept jsem nalezl na paellashop.cz.

    • Kateřina Srbková
      Kateřina Srbková | 4. 9. 2007 11:26

      Paella s morskymi plody je pouze jedna z variant, klasicka (dokonce pry jedina opravdova) paella z Valencie je pouze s kurecim a s kralicim masem. Nedava se curry (!) ale pimentón (sladka paprika) a budto safran nebo zlute potravinarske barvivo. O vinu jsem take jeste neslysela. Ve vode rozpustit kosticku bujonu. Na 1 sklenicku ryze prijdou 2 sklenicky bujonu. Ryze je kulata "arroz bomba", da se nahradit SOS ryzi normalni (ne dlouhozrnnou). V zadnem pripade nepouzivat maslo, ale olivovy olej.

    • Anonym
      Anonym | 25. 4. 2007 21:08

      no takze tohle,ze je spanelska paella ja tady ziju a nikde jsem to nevidela s kurecim masem ,ale pouze s morskymi plody!!!

    • Vaclav Beranek
      Vaclav Beranek | 30. 11. 2006 18:07

      Kvetinko,je to presne,jenom prosim te zapomen kari(curry),tim by jsi celou paellu chutove zabila.A na tolik ryze dej klidne 3dcl bileho. Aproveche!

    • Květinka Květinka
      Květinka Květinka | 11. 9. 2006 17:02

      Děkuji za Vaše komentáře :)

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 11. 9. 2006 14:17

      Paní Andreo to víno tam skutečně patří, dávám ho také. Například i Italské rizoto se dělá s vínem.

    • Andrea
      Andrea | 8. 9. 2006 17:27

      Treba poznamenat, ze Paella pouzíva výlucne gulatú ryzu. Dôvod je, ze absorbuje ovela väcsie mnozstvo vody, nez podlhovastá. Tým získa na chuti, lebo spolu s vodou nasiakne aj ostatnými chutami. Co sa týka vína, to je po prvý raz, co som to objavila v Paelle.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 8. 9. 2006 16:26

      Paellu dělám podobně. Protože nemám velkou pánev, dělám ji v pekáči na maso a peču v troubě. Jen ty krevety, nebo krabí tyčinky dávám až na posledních 7 minut protože jsou hned hotové. Krevety navíc delší tepelnou úpravou tvrdnou.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Mořské plody (Dary moře)
    Maso Drůbeží Dary moře Oběd Večeře Smažení Dušení Pražení Španělsko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chilli Cibule Kari Krevety Kuřecí maso Paprika Pepř mletý Rajčata oloupaná Rýže Šafrán Sterilovaný hrášek Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ananasové řezy

    Ananasové řezy

    Haštalský řízek

    Haštalský řízek

    Trojbarevná buchta

    Trojbarevná buchta

    Zapečené špagety II.

    Zapečené špagety II.

    Pikantní fazole

    Pikantní fazole

    Zapečený květák III.

    Zapečený květák III.

    Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

    Jitrnice se zelím, bramborem a…

    Smažený máslový celer

    Smažený máslový celer

    Škvarkové placky s jogurtem

    Škvarkové placky s jogurtem

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    105
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    25
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde s proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde s proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Čas nejvyššího státního zástupce Zemana vypršel

    Bohumil Pečinka: Čas nejvyššího státního zástupce Zemana vypršel

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Španělská paella
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí