• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Španělská paella
Napište svůj komentář k receptu

Španělská paella

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělská paella
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 100
      g kuřecí maso prsa (nebo 8 křidýlek)
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 1
      ks paprika Podle libosti
    • kari
    • chilli
    • 5
      ks krevety Nebo 50 g
    • 100
      ml bílé víno 50-100
    • 200
      g rýže
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek Malá
    • pepř mletý
    • sůl
    • šafrán

Postup přípravy receptu

1
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a vše lehce podusíme. Přidáme nasolené maso, krevety, chilli a kari. Opražíme a mírně dusíme zalité bílým vínem a trochou vody. Přisypeme rýži a dusíme ji do měkka.
2
Nejlepší je třeba desitiminutová. Poté přidáme hrášek, rajčata a opepříme. Ještě minutku a paella je hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Paella s kuřetem

Paella s kuřetem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Viera | 12. 1. 2012 00:58

    Pani Ivana, to, ze v talianskom rizote iekto pouzíva víno je mozné, ale spanielska paella nie je talianske rizoto. Tam to rozhodne nepatrí, Andrea má pravdu. Okrem toho pred napísaním som sa radila s kuchármi (tiez zijem v Spanielsku uz niekolko desatrocí...) a ziadny este o víne v paelli nepocul. To samozrejme neznamená, ze Vy ho tam nemôzete dat. V slovenských bryndzových haluskách normálne nikto nepouzíva kôpor. Napriek tomu existujú ludia, co halusky kôprom "ochutia". Neviem si to predstavit, takze to je to iste ako víno v paelle. Co je ale skutocne dôlezité je, ze ryza sa v Spanielsku na toto jedlo pouzíva skutocne len okrúhla (len kvôli tomu sa v Spanielsku pestuje), pretoze absorbuje viac vody nez podlhovastá a kedze paella sa varí odokrytá, zostala by "al dente". Co sa týka curry a chili, to je výmysel nejakého amatéra, ktorý o paelli vie menej, nez futbalisti o letoch na mesiac.

  • lajda | 19. 1. 2011 19:51

    paella je neco jako cesky gulas ,mnoho vybornych receptu a jedna dulezita surovyna do gulase dobru madarskou papriku a na paellu vhodnou ryzi a safran v obou pripadech se da pouzit ruzne maso

  • Baruch Goldstein | 19. 10. 2010 08:25

    v "paella Valenciana" nesmi hlavne chybet sneci!

  • Anonym | 9. 11. 2007 22:17

    Milý Anonyme/Anonymko,s největší pravděpodobností bych já osobně "smrákla" nějakou knihu nebo alespoň brožurku o historii Paelly, než bych udělala takový závěr...Měst, městeček, vesnic a vesniček (myslím tím těch kouzelných španělských) existuje velká spousta, stejně tak druhů Paelly. Nicméně místo vzniku je jen jedno, Valencia...A to "TAM nežiji"...Místo komentáře, bych mohla psát román :o)...Zaskočte do místního knihkupectví,Když "TAM žijete", zakupte knihu a věřte, že se jak v tom původním, tak i současném receptu s "pipi masíčkem" rozhodně setkáte. Hodně štěstí při "pátrání"...

  • Stanislav Procházka | 9. 11. 2007 16:54

    Pan anonym co "tam žije" toho o paelle vskutku moc neví. Mořské plody jsou sice velmi oblíbenou přísadou ale nikoliv jedinou. I v původním receptu"Paella Valenciana" je kuřecí maso,kromě jiného.A KARI? CHILI? Prosím vás,to by byl kulinářský paskvil. Dobrý recept jsem nalezl na paellashop.cz.

  • Kateřina Srbková | 4. 9. 2007 11:26

    Paella s morskymi plody je pouze jedna z variant, klasicka (dokonce pry jedina opravdova) paella z Valencie je pouze s kurecim a s kralicim masem. Nedava se curry (!) ale pimentón (sladka paprika) a budto safran nebo zlute potravinarske barvivo. O vinu jsem take jeste neslysela. Ve vode rozpustit kosticku bujonu. Na 1 sklenicku ryze prijdou 2 sklenicky bujonu. Ryze je kulata "arroz bomba", da se nahradit SOS ryzi normalni (ne dlouhozrnnou). V zadnem pripade nepouzivat maslo, ale olivovy olej.

  • Anonym | 25. 4. 2007 21:08

    no takze tohle,ze je spanelska paella ja tady ziju a nikde jsem to nevidela s kurecim masem ,ale pouze s morskymi plody!!!

  • Vaclav Beranek | 30. 11. 2006 18:07

    Kvetinko,je to presne,jenom prosim te zapomen kari(curry),tim by jsi celou paellu chutove zabila.A na tolik ryze dej klidne 3dcl bileho. Aproveche!

  • Květinka Květinka | 11. 9. 2006 17:02

    Děkuji za Vaše komentáře :)

  • Ivana Přikrylová | 11. 9. 2006 14:17

    Paní Andreo to víno tam skutečně patří, dávám ho také. Například i Italské rizoto se dělá s vínem.

  • Andrea | 8. 9. 2006 17:27

    Treba poznamenat, ze Paella pouzíva výlucne gulatú ryzu. Dôvod je, ze absorbuje ovela väcsie mnozstvo vody, nez podlhovastá. Tým získa na chuti, lebo spolu s vodou nasiakne aj ostatnými chutami. Co sa týka vína, to je po prvý raz, co som to objavila v Paelle.

  • Ivana Přikrylová | 8. 9. 2006 16:26

    Paellu dělám podobně. Protože nemám velkou pánev, dělám ji v pekáči na maso a peču v troubě. Jen ty krevety, nebo krabí tyčinky dávám až na posledních 7 minut protože jsou hned hotové. Krevety navíc delší tepelnou úpravou tvrdnou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Mořské plody (Dary moře)
Maso Drůbeží Dary moře Oběd Večeře Smažení Dušení Pražení Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chilli Cibule Kari Krevety Kuřecí maso Paprika Pepř mletý Rajčata oloupaná Rýže Šafrán Sterilovaný hrášek Sůl
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

120 minut
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou

Halloumi burger s domácí máslovou…

30 minut
Mleté na špejli

Mleté na špejli

45 minut
Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

30 minut
Salát s grilovaným melounem

Salát s grilovaným melounem

15 minut
Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami

Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami

5 minut
Jahodové daiquiri

Jahodové daiquiri

60 minut
Letní rybí polévka

Letní rybí polévka

20 minut
Salát s jahodami a rozpečeným sýrem

Salát s jahodami a rozpečeným sýrem

40 minut
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Bazar
Baby Perla Španělská deka 80 x 100 cm Baby Perla Španělská deka 80 x 100 cm Více info
Karnevalový kostým španělský tanečník Karnevalový kostým španělský tanečník Více info
Baby Perla Španělská deka 80 x 100 cm Baby Perla Španělská deka 80 x 100 cm Více info
Španělská deka č. 3652 Španělská deka č. 3652 Více info

Poslední sledované recepty

86
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup
59
Míša řezy
Míša řezy
53
Mátový sirup
Mátový sirup
38
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
37
Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s…

Zajímavé články

Palačinkové dorty: Galerie nejkrásnějších dezertů, které zvládne i úplný začátečník
Palačinkové dorty: Galerie nejkrásnějších dezertů…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
Letní domácí sirupy: Vyrobte si mátový, lipový nebo levandulový
Letní domácí sirupy: Vyrobte si mátový, lipový…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Jak správně jíst hamburger? Odložte příbor a naučte se triky
Jak správně jíst hamburger? Odložte příbor a…
AHA.cz Gottova milenka v akci: Jasná zpráva Ivaně?

Gottova milenka v akci: Jasná zpráva Ivaně?

Mimibazar Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Dáma.cz Zpěvák Petr Sepeši: Milovaný muž Ivety Bartošové tajil syna a zemřel při nehodě

Zpěvák Petr Sepeši: Milovaný muž Ivety Bartošové tajil syna a zemřel při nehodě

Blesk pro ženy Zdravé jídlo? Ano, ale s mírou! Která z celebrit to přehání?

Zdravé jídlo? Ano, ale s mírou! Která z celebrit to přehání?

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Ján Zákopčaník (✝63) a jeho „slunce v duši“: Proč ho ze dne na den přestal používat?!

Ján Zákopčaník (✝63) a jeho „slunce v duši“: Proč ho ze dne na den přestal používat?!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 32 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 32 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Co dělat, když dítě zvrací? Tohle byste měli vědět

Co dělat, když dítě zvrací? Tohle byste měli vědět

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si bude užívat letní flirtování a kdo bude řešit rodinné problémy?

Horoskop na další týden: Kdo si bude užívat letní flirtování a kdo bude řešit rodinné problémy?

Abecedazahrady Interiéry 70. a 80. let ve fotografiích. Taky jste takhle bydleli?

Interiéry 70. a 80. let ve fotografiích. Taky jste takhle bydleli?

  • Recepty.cz
  • Španělská paella
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí