Špagetová Roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Metrek

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těstoviny
    • 1
      balíček špagety Světlé, celozrné (tmavší) a pokud to jde i černé (jsou drahé)
  • Sýry
    • 1
      balení eidam sýr Potřebujete plátkový i strouhaný
  • Uzeniny
    • 1
      balení salám Gothajského typu nebo něco tučnějšího (šunka se absolutně něhodí ale třeba to někomu i s ní půjde)
    • 3
      ks vejce Na promazaná a pomazání
    • 1
      balíček sezamová semínka Na posypání
    • 1
      ks cibule Na drobnoučko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek Jen pokud ho máte rádi
    • 1
      špetka grilovací koření Není nutné ale unás ho máme rádi
    • 10
      ml olej Na lepší spojení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrnných (tmavších) špaget a pokud budete chtít i půl porce černých špaget. Necháme je trošku vychladnout (aby se s nimi dalo pracovat rukama). Poté vezmeme alobal a pomažeme ho olejem a posypeme sezamem, poté klademe na tento povrch střídavě špagety (světlá, tmavá, černá, světlá, tmavá, černá, atd.). Musí být kladeny těsně vedle sebe, aby z toho vzniknul základ na zarolování.
2
Jakmile mám základ hotový, tak ho potřu olejem a posypu grilovacím kořením (kdo ho nemá rád tak jen sůl a pepř). Na to poklademe hned plátky sýra a pak uzeniny (já používám gothaj, protože je levný a máme ho rádi). Nakonec posypu strouhaným sýrem, ale ne moc aby se nám to dobře rolovalo.
3
Začneme rolovat roládu. Je to trošku náročnější, protože špagety se od sebe rozjíždí. POZOR ten alobal musí zůstat na povrchu, protože to v něm budeme péct.
4
Jakmile se nám podaří z toho vytvořit roládu, tak jí pomocí toho alobalu, který ještě pořád máme pod tou roládou uděláme obal kolem dokola a tím to bude držet, dokud roláda nebude hotová.
5
Zamotanou roládu i s alobalem dáme do trouby, na 100 stupňů rádoby upečeme (nepeče se, jen se zataví sýr). Musíme dát pozor, aby tam nebyla moc dlouho, protože pak se nám připečou špagety na alobal a nejde to dolů.
6
Hotovou roládu necháme na chvilku odstát. Ale nesmí ztuhnou úplně, protože pak nešel sundat alobal. Alobal musíme sundat ještě, když je roláda vlažná, nesmí být ani moc horká ani moc studená, protože pak jsou problémy sundat alobal. Každý si to musí zkusit sám.
7
**Poznámky:** Toť vše, moje rodina tuhle roládu miluje a každou chvilku jí někdo vyžaduje. Víceméně žádná rodinná oslava ani sešlost se bez ní neobejde. Pokud někdo vymyslí jak vylepšit sundávání toho alobalu tak mu budu vděčná. Každopádně do rolády můžete dát všechno, co máte rádi, ale nesmí být moc velká jinak se to blbě roluje.
8
Dobrou chuť
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    5. 10. 2012 14:37

    A co použít místo špaget lasagne? ;)

  • Jana
    Jana |

    30. 3. 2012 22:54

    Já bych to taky zkusila balit namísto do alobalu do pečícího papíru, ten se lepí podstatně méně. Myslím, že by ho šlo eent. ještě předem nalhčit, aby se s ním lépe pracovalo :-\

  • mambo
    mambo |

    27. 1. 2012 12:24

    a co to balit do pečícího papíru místo alobalu? :-)

  • Ladia
    Ladia |

    27. 7. 2011 14:23

    Báječný a neotřelý nápad :-)

  • Bopik
    Bopik |

    26. 7. 2011 13:44

    Vypadá to dobře, určitě to zkusím.

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 12. 2010 21:46

    :-)) to se mi moc líbí ;-) ,určitě vyzkouším!Super postup!

Další doporučené recepty: