Sladký rohlík - loupák

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 40 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny odpočinout. Dvakrát přetužíme a tvarujeme rohlíky. Necháme nakynout, před pečením natřeme vajíčkem a sypeme mákem. Pečeme v páře. Z této dávky uděláme 45 ks po 30 g nebo 28 ks po 50 g.
2
Sladký rohlík patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah tuku a cukru. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na přesnídávku.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mák Margarín Sůl Sušené mléko Vejce Voda

Komentáře k receptu

  • Lidka
    Lidka |

    7. 11. 2011 17:23

    Prosím o vysvětlení" pečení v páře", ještě jsem to neslyšela.Mám dát do trouby hrnek s vodou? Ráda bych recept zkusila. :-\

Poslední navštívené:

Abecední seznam: