Skoro bavorské zelí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mrk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a okapané (vymačkané) kysané zelí (můžeme ho i trochu pokrájet). Promícháme a podlijeme několika lžícemi bílého vína. Přiklopíme a za občasného promíchání podusíme asi čtvrt hodiny.
2
Nejlépe se hodí asi jako příloha k nějaké opravdu dobré opečené klobásce... samozřejmě s pivem.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Jalovec Kysané zelí Pepř mletý Slanina

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    10. 4. 2007 10:07

    Proč skoro, řekla bych, že je to "echt" bavorské kysané zelí? Znám ho z Weidenu. Chutná přesně tak, jak píšete, s bílou klobáskou a nezvykle s žemlí a hořčicí. A pivo v Bavorsku rozhodně kvasnicové. Myslím, že v zelí je navíc ještě hřebíček.

Abecední seznam: