Sekaná s kroupami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: referentka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev
    • celer
    • 1
      ks vejce
    • cibule
    • česnek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • strouhanka
    • mleté maso 300-400 g - druh dle chuti
    • 150
      g kroupy
    • 1
      lžička pesto
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a celer uvařit. Vychladlou zeleninu umlít spolu s kroupami a cibulí. Smíchat s kořením, vmíchat maso a vejce. Dobře propracovat, přiměřeně zahustit strouhankou. Z hmoty vytvarovat šišku, příp. potřít hořčicí, a mírně podlitou péci. Při pečení občas přelít vypečenou šťávou. Upozorňuji, že sekaná se po upečení o něco víc "rozsýpá" než standardní sekaná - krájejte silnější plátky.
2
Podávat s brambory a syrovým kysaným zelím nebo s lepenicí. Sekaná je dobrá i studená s chlebem. Pokud se přidá do hmoty méně strouhanky (hmota je řidší) a příp. trocha zabijačkového koření, lze upéci jako prejt, také dobré.

Komentáře k receptu

  • pherenikei
    pherenikei |

    28. 6. 2011 17:04

    poloviční vegetarián ..fakt dobrý :-)

  • Das
    Das |

    21. 11. 2010 13:16

    Co znamená poloviční vegetarián? Tak buď člověk je a nejí maso, nebo není a maso jí, i kdyby jen jeden druh...