Sázená vejce s játry

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g drůbeží játra nebo vepřová či ze zvěřiny
    • 2
      lžíce červené víno
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na drobně nakrájené zpěněné cibulce osmahneme játra nakrájená na hranolky, pokapeme dvěma lžícemi červeného vína a krátce podusíme. Do játrové směsi vmícháme kečup a rozdělíme do 4 malých zapékacích misek (velikosti kompotových). Na játra v každé misce vyklepneme vejce, bílky osolíme a zapečeme v troubě pod grilem, až se bílky srazí. Zdobíme dílky rajčete nebo dle vlastní fantazie.
2
Je to velice rychlé a vhodné pro pohoštění neočekávané návštěvy. Vždy jsem s tím měla úspěch u nás na hájence.

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    11. 3. 2006 08:23

    Také pozor na žlučník - pro toho, kdo má potíže, by kombinace játra - vejce, byť velmi chutná, mohla být vražedná.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 3. 2006 01:06

    To se ale musíte předem ujistit, že strávníci jedí játra, ne? U mého muže a mladší dcery byste neuspěla:-( Jinak receptík je to zajímavý.