Salát z hlívy ústřičné

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hlíva ústřičná
    • 125
      ml vepřový vývar
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 125
      ml bílé víno
    • 3
      lžíce ocet
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      svazek petrželka
    • 2
      ks cibule malé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistit, omýt v osolené vodě a nechat okapat.
2
Nakrájet na plátky, dát do hrnce, zalít vývarem aby byly zakryté, přivést k varu, snížit teplotu a povařit cca 5 minut.
3
Scedit, nechat vychladnout a uložit do ledničky.
4
Zálivka: Cibuli nakrájet na kostičky a zpěnit na oleji. Odstavit, zalít vínem, octem, sojovou omáčkou a citronovou šťávou. Ochutit pepřem a cukrem.
5
Česnek utřít se solí a vmíchat do zálivky, zálivku nalít na houby.
6
Salát necháme rozležet asi hodinu, ozdobit petrželkou a podávat s čerstvou bagetkou nebo celozrnným rohlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.