Salát od Středozemního moře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks hlávkové zelí
    • 2
      ks brambory
    • 3
      ks vejce
    • olivy dle chuti
    • 1
      ks cibule
    • 0,3
      ks okurka
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      plechovka tuňák
    • sůl
    • pepř mletý
    • majonéza
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, okurku, rajčata a papriku (nejlépe červenou). Přidáme olivy (černé i zelené), tuňáka v olivovém oleji, nastrouhanou mrkev, uvařené brambory a vajíčka natvrdo. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce majonézy a zalijeme olivovým olejem. Nakonec pořádně promícháme a podáváme nejlépe čerstvé, s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2008 15:10

    ten je vynikající, všichni jsme si moc pochutnali, vřele doporučuje celá naše rodinaStačí i jako hlavní jídlo.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 3. 2008 14:09

    Pardon, místo zelí má samozřejmě přijít hlávkový salát: autorka

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2008 10:40

    O hlavkovém zelí Anonyme pochybovat nemusíte. Středomoří není jen Itálie. Například v Chorvatsku se do míchaného zeleninového salátu dává a na Kypru také. A co se týče majonézy jeden recept na salát s tuňákem, bramborami a majonézou tu už je od autorky, která žije ve Španělsku. Mimochodem je skvělý!

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2008 00:26

    Až na to, že v tom Středozemí zcela určitě nebude na tom salátu majonéza - a o hlávkovém zelí upřímně pochybuji.