Rýžový nákyp s meruňkami II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži přelijeme vroucí vodou, necháme ji okapat, zalijeme trochou vody, osolíme a uvedeme do varu. Postupně za občasného promíchání přiléváme teplé mléko a uvaříme hustou kaši.
2
Máslem vytřeme zapékací misku, zbylé máslo utřeme s polovinou cukru, přidáme žloutek a našleháme. Vmícháme prochladlou kaši se skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbylý cukr. Sníh lehce vmícháme do rýžové kaše. Meruňky vložíme krátce do vroucí vody. Ihned je přelijeme studenou vodou. Sloupneme, rozpůlíme. Pecky odstraníme. Část kaše rozetřeme do misky, poklademe kousky meruněk, přikryjeme zbylou kaší. Zvolna pečeme asi 25 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Máslo Meruňky Mléko Rýže Skořicový cukr Sůl Žloutek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: