Rýžový dort s krůtím masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks krůtí maso řízek (velký)
    • 2
      ks paprika (1 červená a 1 zelená)
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g rýže Natural
    • 4
      ks vejce
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g ementál
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      lžíce petrželová nať Sekané
    • sůl
    • olej
    • pepř mletý
    • paprika - sladká Mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a maso a opékáme asi 5 minut. Vsypeme rýži a necháme ji zesklovatět, potom přilijeme 1 l vody, osolíme, opepříme a přikryté 20 minut dusíme.
2
Necháme vychladnout. Do vychladlé rýže vmícháme vejce rozšlehaná se smetanou a 150 g sýra. Dortovou formu vymažeme a naplníme směsí. Na ni rozložíme na plátky nakrájená rajčata, posypeme zbylým sýrem a zapečeme v troubě. Po upečení posypeme natí.
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.