• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Roláda z kuřete
    Napište svůj komentář k receptu

    Roláda z kuřete

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Roláda z kuřete
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • kuřecí maso celé kuře
      • glutasol
      • křen
      • šunka
      • žampiony
      • sýr
      • vejce

    Postup přípravy receptu

    1
    Kuře vykostíme, osolíme glutasolem, namažeme křenem. Šunku, žampiony a sýr nakrájíme na kostičky (možno přidat smažená vejce). Směs zabalíme do plátu masa, podlijeme vodou a dáme péct do trouby, povrch posolíme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Galantina z kuřete

    Galantina z kuřete

    Korma z kuřete

    Korma z kuřete

    Omáčka z kuřete

    Omáčka z kuřete

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 24. 11. 2006 14:02

      Asi stejně jako Šárka seříznu prsa a rozložím rovnoměrně na plát a rozklepu a když mám kuře velké - kolem 2 kg tak je seříznu a použiji na něco jiného.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 24. 11. 2006 13:17

      Kuře taky vykosťuji, ale ne vcelku, ale po částech a dělám jednotlivé roládky.Připadá mi logičtější, když na roládu se začíná od hřbetu, protože pak je toto menší množství masa spíše na okrajích a uprostřed zbude větší masa s prsy.Koneckonců,asi bych to neřešila, ať každý vykosťuje tak, jak mu to vyhovuje.

    • Di
      Di | 24. 11. 2006 13:08

      To je mi, paní Jaroslavo, jasné, že potom je maso rovnoměrněji rozložené. Tak to příště zkusím od hřbetu - pokud zase nepořídím kuře již rovnou vykostěné.

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 12:47

      Jaruš,já jako "prsařka" zase roládu rozložím ,prsíčka seříznu,dělám vždy z kuřat 1,40 a větších , prsa bývají vysoká , přidám postupně tam , kde se mi zdá málo masa a přes mikroten celou roládu naklepu.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 24. 11. 2006 12:41

      Robí sa to presne ako popísala Jarka, teda od chrbta :

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 12:20

      Taky začínám kostit od prsou a při počtu zhotovovaných rolád k jakékoli příležitosti a při množství odchovaných králíků se stávám mistrem v " pitvání". Miluji rolády z kuřete a na pohoštění jsou výborné.Na Vánoce u nás nesmí chybět kuřecí roláda jako rychlé pohoštění pro nečekané návštěvy nebo jen tak na zobání s bramborovým salátem.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 24. 11. 2006 12:14

      Tak všem moc díky, dobře jsem se pobavila, neboť mi bylo jasno, že "někde udělám díru" a pak budu odřezávat podél kostry a vykroutím stehenní kosti. Hlavně jsem chtěla vědět, kde začít - jestli na prsou nebo na hřbetě..... a tak jsem tam, kde jsem byla... Ale v každém případě díky, budu to muset hold vyzkoušet a uvidím, co mi bude lépe vyhovovat....

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 24. 11. 2006 11:32

      Di, hřbetem začínám proto, že plát masa je potom úpravnější: maso je víc na prostředku a jde pěkně pravidelně rozložit po ploše a na krajích zbydou kousky volnější kůže, které se lépe sepnou. Taky jsem kdysi začínala vykosťovat od prsou, ale pak jsem v televizi viděla vykosťování od páteře a uznala jsem, že to je lepší. A řezníci taky vykosťují od páteře:-)

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 11:21

      Také jsem prsařka..o)))

    • Di
      Di | 24. 11. 2006 10:54

      Zhotovatelé rolád se teď, paní Jaroslavo, rozdělí na prsaře a hřbetaře, jinak jsme se myslím na popisu shodli. Ani sama nevím, proč začínám prsama - je to zvyk. Fakt je, že se rychle vyloupnou a je to takový malý povzbuzující úspěch na začátku. Úplně nejraději však poslední dobou kupuji kuře již vykostěné - u nás se dá v obchůdku dokonce objednat. Je to sice 100 Kš za 1 kg masa, ale čas jsou někdy také peníze.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 10:37

      Na vykoštění je také důležitý OSTRÝ nůž, já používám tzv. špikovák a tou ostrou špičkou maso vlastně odřezávám. Poprvé bylo kuře samá ďoura, a čas také nebyl nejkratší, ale časem se člověk trošku vypracuje. Držím palce.

    • Di
      Di | 24. 11. 2006 10:03

      Simčo, mrkněte se na Kuřecí roládu v vepřovými jazyky, tam jsem to trochu naznačila. Poprvé to zkuste s lehce rozmraženým kuřetem - jde lépe od kostí. A hlavně si vyberte pořádného ptáka, alespoň 1,5 kg, aby něco zbylo, až vysvléknete kostru. Rozřízněte ho na prsou a potom "svlékejte" - oddělujte kosti od masa. Stehne rozříznětě a vytáhněte kosti, stejně tak křídla (nebo je dejte vůbec pryč). Až budete mít plát, ztenčete partie prsou rozříznutím, případně rozklepáním tak, aby se zakryly holé kousky kůže. Poprvé Vám to bude trvat třeba hodinu, ale napodruhé to půjde již rychleji.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 24. 11. 2006 09:39

      Přečtěte si u receptu "plněná kachna" komentář paní Oumarové.Myslím,že to tam docela dobře popsala.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 24. 11. 2006 09:37

      Položím kuře prsama dolů, naříznu kůži podél páteře a postupně na obě strany odkrajuju maso a dávám pozor, abych neprořízla kůži. Nohy a krídla ( krídla bez konců! ) naříznu kolem kosti, oškrábu maso a kost vykroutím. Při plnění zatáhnu maso z křídel a stehen částečně dovnitř, lépe to vypadá. Myslím, že na www. radyptakaloskutáka.cz byla videoukázka.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:36

      Já vykošťovala jen jednou, bylo to strašné....od té doby vím, že v kuřecích speciálkách se dá koupit už vykoštěné kuře na plát na roládu...

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 24. 11. 2006 09:22

      Dámy, které máte s vykostěním kuřete - nenapsali byste tu postup, jak na to? Kde to rozříznete a jak postupujete? Předem prosím za popis :o)))

    • Di
      Di | 24. 11. 2006 08:48

      Já mám kuřecí rolády jako studené pohoštění moc ráda - je to něco jiného než nakrájet salám či šunku a můžete si jídlo v pohodě připravit předem. I kuře, které pouze vykostíte a zabalíte bez náplně nebo jen s plátkem slaniny a upečete je efektnější, než když necháte hosty obírat kosti. A jak říkala Helena Růžičková - není sporu, kdo chce stehýnko a kdo prsíčka. Tento recept mě inspiroval k přidání dvou dalších. A jeden už tu mám - Kuřecí rolku s vepřovými jazyky. Zatím o ni nebyl žádný zájem, možná kvůli těm jazykům. Ale ve studené kuchyni je to naprostý skvost. Kromě toho náplň je pevná a roláda se zabalí v několika vteřinách. Vyzkoušejte třeba o Vánocích ....

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 24. 11. 2006 08:45

      Pokud chcete, aby vám roláda při krájení držela pohromadě, je dobré do usmažených vajíček zamíchat jedno syrové. Tím vznikne kompaktní hmota, která se dobře spojí i s dalšími ingrdiencemi ( šunka, žampiony, hrášek ... ). Pak je samozřejmě nutné roládu pořádně utáhnout.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 24. 11. 2006 07:04

      Roláda je dobrá aj na studeno ako nárez na misy. A vyjíčka nebudú kĺzať, keď si urobíte omeletu a tak položíte na plát mäsa a stočíte, ale praxou vám nebude robiť problém ani praženica. Len ten glutazol nedávam, korením piprom, niekedy potriem horčicou... kedy ako, aby to nebola stále tá istá chuť.

    • Di
      Di | 23. 11. 2006 19:50

      Pro ty, kdo roládu ještě nikdy nedělali: smažená vajíčka dost kloužou, lepší je dát plátky vařených nebo vůbec vynechat. Naučit se balit roládu je nejlepší s nějakou tužší náplní vcelku, například s válečkem zmrzlé mleté náplně, klobásou vcelku apod.

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 23. 11. 2006 18:18

      Já to připravuji taky tak, z kostry je ještě polévka, ale pro začínající kuchařky, které se necítí na to, kuře vykostit, bych chtěla říct, že v obchodech s kuřecím masem je možné koupit maso na roládu.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 23. 11. 2006 17:58

      Také dělám roládu z kuřete, sama si ho vykostím, potřu pikamtní hořčicí, položím kolečka nějakého měkkého salámu, sýra, žampionů, někdy i míchaných vajec, zabalím jako roládu, převážu nití a povrch posypu třeba kořením - Pečené kuře. Je to výborné s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem. Někdy zkusím v římském hrnci.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Glutasol Křen Kuřecí maso Šunka Sýr Vejce Žampiony
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bezinkový likér

    Bezinkový likér

    Tvarohový mřížkový koláč

    Tvarohový mřížkový koláč

    Teplý bramborový salát

    Teplý bramborový salát

    Krabí pomazánka od Camm

    Krabí pomazánka od Camm

    Červená tofu pomazánka

    Červená tofu pomazánka

    Nádivkový beránek

    Nádivkový beránek

    Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

    Bramborovo-žampionová polévka se…

    Utopenci podle Gajzy

    Utopenci podle Gajzy

    Pečená řepa s česnekem a fetou

    Pečená řepa s česnekem a fetou

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    117
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    27
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    26
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    25
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Komu se v posteli vyhnout? Tyto typy milenců v ložnici rozhodně nechcete!

    Komu se v posteli vyhnout? Tyto typy milenců v ložnici rozhodně nechcete!

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Roláda z kuřete
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí