• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Řecký špenát s rýží
    Napište svůj komentář k receptu

    Řecký špenát s rýží

    autor: Kristalka
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Řecký špenát s rýží
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • špenát
      • cibule
      • 1
        balíček rajčata
      • česnek
      • bazalka
      • pepř mletý
      • sůl
      • rýže
      • olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a dusíme.
    2
    Jídlo by nemělo být příliš husté, rýže by měla v červené šťávě trochu plavat.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Čočka s rýží

    Čočka s rýží

    Fazole s rýží

    Fazole s rýží

    Vejce s rýží

    Vejce s rýží

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • camperses
      camperses | 31. 12. 2015 13:27

      Děkuji moc! Přijde mi, že chutných vegetariánských receptů s rýží je poskrovnu. Určitě ukládám, budu dělat pravidelně :)

    • Hana vac.
      Hana vac. | 2. 4. 2007 22:52

      moc dobre jedna

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 20. 2. 2007 15:03

      Paní Oumarová, děkujeme za recept na rajčata, nemáte náhodou i recept na dobrý kečup? Kdysi jsem ho dělala a nemůžu ho najít, kromě rajčat se tam dávalo ještě něco a byl výborný.

    • Anonym
      Anonym | 19. 2. 2007 16:18

      Moc dobré, i když jsem rýži měla uvařenou předem.

    • Jaroslava Li
      Jaroslava Li | 19. 2. 2007 10:41

      Děkuji, paní Jaroslavo, letos určitě zkusím!

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 16. 2. 2007 16:49

      Zdeňko, zkuste, v zimě do různých omáček ( na pizzu nebo do špaget ) je to výborná náhrada čerstvých rajčat. Já jsem párkrát koupila ty z Valfruty ( na doporučení časopisu Apetit ) a napadlo mne zkusit to sama. Taky mívám přebytky a taky vařím protlaky atd. :-))

    • Zdeňka
      Zdeňka | 16. 2. 2007 14:44

      Paní Jaroslavo,protože pěstujeme velké množství rajčat,dělám kečupy,protlak a pomazánku na tousty,ale zavařovat rajčata jsem ještě nezkusila.Letos to určitě podle Vás vyzkouším.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 16. 2. 2007 13:46

      Milá jmenovkyně:-)), na tom nic není: oloupu zralá rajčata, větší trochu překrájím, aby se lépe srovnala do 300 ml sklenice, na jednu sklenici dám kávovou lžičku soli, uzavřu a steriluju asi 15-20 minut při 85°C. Rajčata si pustí dost tekutiny a sůl to pěkně zakonzervuje.

    • Jaroslava Li
      Jaroslava Li | 16. 2. 2007 12:08

      Paní Oumarová, píšete, že používáte vlastní sterilovaná rajčata. Mohla byste uveřejnit předpis, prosím?

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 1. 2. 2007 13:29

      Airan, to je recept mé tchýně z Řecka, když jsme tam žili, dělala to často a poprvé jsem byla překvapená kombinací špenátu a rýže.Rýže mi málokdy zbyde,a když ano, nemám zase listový špenát :)

    • Airan
      Airan | 30. 1. 2007 10:00

      Rada si to obcas udelam a musim taky uznat, ze pouzivam jiz varenou ryzi (hlavne kdyz mi zbyde:-) navic zahustuji tu smazenou cibulku jeste lzicku mouky. Ale pani autorka ma pravdu, mela by se davat nevarena a v tom pripade se musi pridat voda. Lenko, je bezva, ze jste si na ten recept vzpomnela.

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 29. 1. 2007 22:04

      Samozřejmě můžete tu rýži udělat zvlášť, ale pokud se dusí přímo v té směsi, získá chuť všech obsažených surovin.

    • Anonym
      Anonym | 29. 1. 2007 18:39

      Tak tohle mě zaujalo, lehká bašta podle mého gusta. Ale protože listový špenát je hotový hned, rajčata (i kdyby byla čerstvá) taky, zatímco rýže se dělá 15-20 minut, tu rýži udělám každopádně napřed.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 29. 1. 2007 14:35

      Zdeno, Valfruta vyrábí sterilované výrobky z rajčat ( protlak, krájená,...) a balí je do Tetrapack krabiček. Ty výrobky jsou docela kvalitní, když mi dojdou moje sterilovaná rajčata, taky je používám:-)

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 29. 1. 2007 13:29

      Co si máme představit pod pojmem krabička rajčat?

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 29. 1. 2007 13:19

      Věro, v té krabičce s rajčaty je šťáva z rajčat, ale podle potřeby je možno trochu vody dolít. V létě to dělám z celých rajčat, rozdělím je na čtvrtky a nastrouhám na struhadle na okurky až v ruce zbude jen slupka a vody je z toho dost.

    • Věra
      Věra | 29. 1. 2007 09:06

      Není uvedené zda se zalévá vodou.... myslím, že rýže potřebuje ředit vodou aspoň 1:2 aby se nepřipálila ??

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Rýže
    Pokrmy Z rýže Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Olivový olej Pepř mletý Rajčata Rýže Špenát Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Fofr koláč

    Fofr koláč

    Rychlý moučník

    Rychlý moučník

    Kakaovník

    Kakaovník

    Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

    Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

    Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

    Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

    Špenátová omáčka

    Špenátová omáčka

    Těstovinový salát s rybou a zeleninou

    Těstovinový salát s rybou a zeleninou

    Křehké škvarkové pracny

    Křehké škvarkové pracny

    Krevety na grilu

    Krevety na grilu

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    36
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    29
    České buchty
    České buchty
    25
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Řecký špenát s rýží
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí