Řecký salát III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rajčata
    • 250
      g okurka
    • 250
      g sýr feta
    • 0,5
      ks citron
    • 1
      lžička med
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 250
      g olivy řecké
    • 1
      červená cibule nebo svazek mladých jarních cibulek
    • oregáno snítky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 cm. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo nakrájejte nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek. Rajčata zbavená semen nakrájejte na čtvrtky. Vše dejte do mísy a opatrně promíchejte.
2
Do olivového oleje vmíchejte med a směs přidejte do mísy. Z citronu vymačkejte šťávu a podle vaší chuti ji nalijte na salát. Sýr nakrájejte na obdélníčky a přidejte do mísy. Nakonec vše osolte a opepřete podle vlastní chuti, řádně promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a dejte na chvíli do ledničky.
3
Salát je možné podávat v pita chlebu jako samostatné jídlo.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.